37 weeks of pregnancy, baby came early 😂

tarikh jangkaan 13/12 tpi budak ni nakal sgt x sbar2 nk kluar 😂 baby premature 🥴 pkul 3:10 pgi air ketuban start pecah tup tap tup tap 12:48 tghari baby girl sudah lahir at the weight of 2.5 kg❤️ skrg ni baby tgh dlam pantauan pihak hospital sbb air ketuban pecah bnyk , tkut ada jangkitan kuman pada baby, tmbh lgi baby premature ( 3 hri kna admit kat nursery)🥴 smoga baby ku x da apa2 dn dpat blik rmah awal ❤️

37 weeks of pregnancy, baby came early 😂
28 Balas

tahniah mom,semoga mom and bby sihat" dn dipermudahkan segalanya, dan slmt berpantang mom. due date kita hampir" sy 12/12 tp bby masi nyaman" lg d dlm just contraction falsy jerr,hrp si bby kluar sblm due la dah tak larat sngat nak gerak sana sni dah..hihihi

1y ago

Sama sy pun 12/12

wahh tahniah mummy.. sya pon bersalin awal 36 minggu.. due date 4/12 tapi keluar 6/11.. berat Alhamdulillah ok 2.7kg.. sya keluar tanda darah lepas tu air ketuban leaking banyak.. baby duduk nicu lepas dia keluar.. on antibiotik selama 4 hari..

1y ago

iye selamat berpantang sis

wahh tahniah sis...takpa sis baby ok ja tu...mmg doktor tahan kejap utk pantau..kalo xda apa2 blh balik sekali 🥰 sy lambat lg 26/12 ni..tp harap ckup term kuar awal la xlarat dah nak bawak perut...asyik2 false contraction jaa ni..

1y ago

hehe kan...skali skala rasa mcm sngugut ringan tu..apa pn pntau ja kekerapan sakit...smoga dipermudahkan urusan kita 🥰

wah dh beranak dah awak sis , tahniah semoga baby cepat sihat n boleh balik . doakan saya pulak ye , due saya 21/12 tapi harap2 dia keluar awal skit lah dari due sbb ni pun dh tak larat sgt bwk perut 🥲😂

1y ago

sama la sye pon 21/12. tpi false contraction mkin kerap. malam sntiasa mngeras. xlarat da nk bwak perut .pingang,peha, ari2 smua da sakit2 😂 semoga dipermudahkn kte semua hehe

wahhh tahniah mommy! due date saya 9/12 dah ada rasa false contraction sikit2. now 37w4d, kalau beranak time 38w pon baby kena tahan hospital keee? takmo la tinggal baby kt hospital....

1y ago

ikut condition baby jgak sis, ikut apa yg dr ckp, baby sya kna stay kat hospital sbb premature dn skrg dh hri ke 3 dye kat hospital, td sya jenguk dye msih kuning dri smlm. kesian pulak sya tgok dye 😭💔 hrap cpat smbuh bole la blik rmah trus 😭💔

sy due 13/12 tapi baby dah lahir 14/11 (35minggu 6hari) sbb pecah ketuban awal 12/11 petang, kena induce sbb dh lbh 24jam, alhamdulillah baby 2.7kg, ada kuning tp skrg makin turun

Tahniah mommy.. Semoga baby cepat2 sehat ja xdak apa2.. Kita kongsi due date yg sama 13/12.. Hrini 37w1D baby masih okay ja lagi, tpi si mommy nya dh xlarat dh saket sna sini dh hahaa

1y ago

klau ada tnda2 cpat2 prgi hospital ya ❤️ smoga dipermudahkan segala urusan ❤️

tahniah mommy. due date kita sama 😊 semoga mommy n baby baik2 saja ya. sy pulak tak dak apa2 tanda nak lahir lagi cuma banyak kena ulang alik klinik ja buat masa skrg hehe

1y ago

hrap baby kmu lahir pda ckup msanya ye ❤️ smoga dipermudahkan segala urusan ❤️

Congrats sis! Sy due 10/12 ni dh start sakit² badan, false contraction pon dh selalu. Harap juga yg ni kluar awal, tp dia mcm selesa betul dlm perut ni hehehe

1y ago

baby sya msa nk branak nakal btul tekan2 bwah prut, skli bila dh kluar menangis skejap je trus diam tido 😂

wah tahniah sis , selamat berpantang . sya due date 12/12 dah mula sakit kat ari2 celah kangkang .. semoga sya bersalin dengan mudah dan lancar Amin

1y ago

Sama due kita sis ❤️ saya pun dah mula rasa sakit sengal belakang dgn tulang pinggul