Salam..boleh ke baby umur 9 bulan makan bubur mcd ?

Tapi tak letak perasa yang dia bagi.

9 Balas

Hi, Puan. Saranan doktor kanak kanak bawah 2 tahun no added sugar or salt intake. Makanan yang kita beli di luar dah include pelbagai perasa tambahan (gula, garam, msg). Terpulang pada Puan nak beri makan atau tidak. Sebab Puan yang tentukan diet pemakanan anak, Puan. Baby saya pun umur 9 bulan. Saya dengan suami yang tetapkan diet pemakanan dia. Stricly no added sugar/salt. Semuanya saya yang masak. Harap membantu ☺️

2y ago

Maaf ya, Puan. Bagi saya soal kecil hati tu letak tepi. Bukan kita nak kurang ajar dengan mak mertua kita. Tapi itu anak kita. Sihat sakit anak, kita yang jaga. Mungkin Puan boleh beritahu secara baik tapi dengan tegas apa yang boleh dan apa yang tak boleh pada mak mertua Puan.