Assalamualaikum hi. Saya pregnant 12 minggu 3 hari.

Tapi saya masih loya dan muntah2. Muntah pada waktu malam dan keluar semua isi perut. Normal tak,muntah malam je,pagi tak lagi.

2 Balas

Normal. Saya mengandung anak kedua ni 20w+ baru kurang muntah. Kalau tak, pagi petang siang malam tak kira waktu berulang toilet😂 Cuma pantau diri puan, jangan sampai dehydrate. Kalau rasa lemah sangat boleh ke klinik. Semoga dipermudahkan urusan puan🌹

3y ago

Hehe alhamdulillah sekarang makin ok dah takda muntah. Terima kasih Puan. Moga urusan puan dimudahkan😉

Normal sis, sis try atasi loya2 tu dengan sentiasa mkn.. walaupn dgn jumlah sikit. Jgn biar perut kosong ada utk kunyah2 pn okay, sbb bila perut kosong ,hidung automatik jd sensitif. Hihi mcm kacang2 bagus sis, kismis pn ok 😃

3y ago

Terima kasih awak😁