Alah kekacang..

Assalamualaikum... Ada tak ibu-ibu hamil yang tak boleh makan kacang? Saya baru masuk 12 weeks..beli banyak kacang-kacang untuk snek...sarapan pagi je dah ambil kacang n kurma, tghari pun ada ambil sikit,tp hr ni je dah 3@4 kali muntah....baru prasan macam alah dengan kacang kot sbb muntah yg last tu saya ada makan kacang sahaja sblm tu. sbb sblm tu baru lepas muntah...ingatkan nak isi perut sikit...ambil snek je...rupanya lepas tu muntah lg teruk...keluar semua kacang... (Kacang gajus&badam&kacang tanah)

1 Balas

Sama. Saya dulu mmg suka makan kacang. Lepas pregnant je apa jenis kacang ni nak telan pun tak boleh. Rasa jadi lain so muntahkan balik 😅

3y ago

menarik gak tu.. tq sis..🤩🥰