Sesi Tanya Pakar bersama Dr. JoAnn Rajah, Pakar Pediatrik, First Step Child Pediatric Clinic

Keliru sama ada anak anda dijangkiti demam campak atau cacar air? Apakah risiko apabila dijangkiti cacar air? Apakah punca cacar air ini? Bagaimana nak elak anak dari dijangkiti?Sekiranya persoalan ini bermain di minda anda, atau anak anda berada dalam situasi ini, ayuh ikuti Sesi Tanya Pakar kali ini. Sebagai ibu bapa, baik ibu bapa baru atau yang berpengalaman anda wajib tahu segalanya mengenai jangkitan cacar air, termasuk mitos mengenainya. Tahukah anda risikonya amat berbahaya buat bayi kecil? Jom ketahui lebih lanjut mengenai penyakit ini dan lontarkan segala persoalan anda kepada Dr JoAnn Rajah, Pakar Pediatrik First Step Child Specialist Clinic pada 18 November 2021, Khamis. *NOTA : Sebarang persoalan di luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus. .

Sesi Tanya Pakar bersama Dr. JoAnn Rajah, Pakar Pediatrik, First Step Child Pediatric Clinic
43 Balas

Hi Dr Joann. Nice to see you here again. If my son skips the second dose of chickenpox vaccine, what are the risks? And if he misses the window to take the 2nd dose, can we still get it as soon as we remember?

3y ago

Hi there. Thank you for the question. For the chickenpox vaccine, the recommendation is 2 doses. The second dose is usually 3 months after the first dose. If your child missed his 2nd dose, try to get it soonest possible to get the maximum protection possible from the chickenpox vaccine.