Slm. Saya mengalami simptom cramp bahagian ari2. Period pun lewat 2hari tp saya mmg irregular cycle.

Takut nak cek upt takut kecewa. Pernah berlaku end up dtg je period. Pttke saya cek...:( #ttc5tahun #ingintahu #pejuang_garisDua

11 Balas

Tunggu lewat 2 3 minggu baru check sis. Tau myb sis tak sabar, tp sabar ye sis. Buat tak tau je. Rilek2. Jgn fikir aku tak dtg period lg ke apa. Yang penting jaga makan, folic acid makan, jgn bersama waktu skg, jgn byk jalan, jgn buat kje berat, byk kan bedrest, jgn stress.... in sha Allah ada rezeki sis. Sy ada tgok vid dekat tt, dr tu ckp kalau blm period, mungkin time tu fasa penempelan sdg berlaku. Jd kena berjaga2/hati2. Sb time tu mmg tga sensitif sgt. Sy ttc setahun lebih, 1 kali penah gugur. N skg alhamdulillah tgh prgnant. Smoga sis di kurniakan zuriat tak lama lagi. Aamiin

1y ago

Tq sis... Doakan saya ye.. Best sgt tips sis bg semua... ❤️

Mcm sy dulu masa lps kahwin, period jd tak betul, padahal masa bujang period regular je. Lps tu pernah juga 5bulan ✘ dtg period tp tak pregnant pun, lps dah kahwin dlm 3thn lebih, sy delay period 2minggu, tp sy ada rasa senggugut, breast sakit mcm nak period, tp period tak dtg2. Sy pula jenis takde alahan langsung, lps tu terdetik nak test UPT, tgk2 +ve 🥰 mmg pregnant dan sy takde alahan pun 😅 Klu awk takut nak check skrg, tunggu dulu sampai betul2 confident, tapi dlm masa tu, mkn je folic acid tu, mana tau kot2 dah lekat, sekurang2nya awk dah jaga dari awal

sabar ya sis...sis cuba tgu sminggu lbih bru cek upt ...sbb sy pn jnis haid tak teratur kdg2...perna tu sya lewat haid brp hri...try test upt sbb xsabar nak pregnant tp result -ve...byk kali sya test...tp sya xputus asa...lpstu sya lwt haid lbih sminggu bru sya test upt blik...alhamdulillah result +ve....

Mcm sy amal kan makan folic acid (iberet) utk rancang nak hamil. Beli kt farmasi. Jgn tinggal lgsg. Alhamdulillah sy melekat. Period lewat sbln ke kalau ada Simptom2 pening2 ke, cramp ke, muntah ke cek upt. Lewat 2 hri biasa sesetgh tak detect. Sbb awal lg.

kalau irregular, better check bila lewat sebulan ke mcmtu. sbb simptom period kan sama dgn awal hamil. puan jgn lupa amalkan gaya hidup sihat & try dptkan regular period ya. sy pun ttc 4y, sy doakan puan dipermudahkan semua☺️

saya dah lewat period 19 hari . saya dh test 2 hari line samar2 , tapi saya try upt brand lain negative. pinggang sakit & perut rsa cramps skit . Doakan saya supaya dpt good news , kawin dh 8 tahun masih belum ada rezeki 🥹

insya allah ada rezeki utk sis nnti sabar ye🙂🙂semangat utk sis 😊sy pn ttc 5years nk dkt 6years dh semangat buat mummy2 pejuang garis 2😉

1y ago

Bagusnya..positive nya sis.. Terinspirasinya.. ❤️

Saya pun irregular jg, sllunya sy akan tnggu lewat dlm 2 minggu baru sy akan cek upt. Semoga dipermudahkan ttc ya.

kalau risau false hope tunggu la at least seminggu lewat period.

kena didik diri redha

1y ago

setuju. saya pernah alami jugak. Allah akan bg tepat pada masanya. kita merancang, tapi Dia sebaik perancang.