hai saya nak tanya . sape sini 6 weeks ada lendir merah .. dan merah .

takut la😩 saya dah pegy hospital . doctor cakap selagi tak turun darah adalah normal

12 Balas

saya pun sama sis masa week 5, makan ubat, jgn skip, acid folic pun mkan, banyak kan bedrest, pemakanan sis jaga sis. Sya pun mula spotting and terus bleeding banyak masa tu, terus ke hospital Nasib tak ada apa. Saya bleeding sbb tak bedrest betul2, saya berjalan bnyak, sbb pergi bercuti masa tuu. Alhamdullilah dah week 10. Sis bedrest btul2, kalau sis yang jenis bekerja, kurangkan pergerakkan, Kalau sis tak bekerja, sis boleh rehatkan badan je, bngun bila perlu, mcm mkn, solat mandi semua. Insyallah semoga dipermudahkan

2y ago

itulahh . dctr bagi ubat kuat rahim n acid folic ...

sy juga pernah alami.. masa tu 7weeks, dan warded sebab nak start insulin. di rumah dah mmg ada keluar lendir coklat tu tp doc cakap its ok selagu dia scan n masih nampak janin.. then, scan details sikit rupanya ada 2 kantung dan 2 janin.. its twin! alhamdulillah sgt, dan lendir tu masih ada hingga 9weeks gitu.. lepas tu hilang dan baby juga still ok.. n now 25w5d dah.. moga sy n the twins selamat dan baik² je sampai bila².. so, sy suggest puan bed rest, jgn buat kerja berat, jgn stress, keep healthy life..

2y ago

tulahh . da berulang p hospital . tapi doctor cakap normal jee .. sbb baru lgi ...penempelan

Saya pernah kena keluar lendir merah mcm ni, lepas tu saya terus ke emergency. Doc check jalan pakai muncung itik tu. Lepas tu doc jumpa cebisan daging dalam vagina, dia panggil cervical folips. Buang terus cebisan tu, warded sampai 5hari. Masa warded tu doc monitor darah keluar & scan and also ambik darah utk HCG. Alhamdullilah, kandungan survive, anak pun dah masuk 2tahun. Kalau ada lendir merah ke apa ke, terus pegi emergency. Check sampai puas hati tau, follow your instinct.

2y ago

*takut

mcm sy kt sini,sy p klinik swasta. pastu dia refer ke hospital besar. so sy bwk surat tu,mmg kena tunggu mcm biasa. dia cek di EPAU. haa kt sini dia masukkn muncung itik. berkali2. katanya darah lama. sbb warna coklat. xlama lpas memunggu,turun darah fresh menitik². habis kain bocor. 3x tukar pad xsampai masa sejam penuh. better sis p klinik & mtk refer ta

2y ago

saya da pena masuk ward pasal kes nie . tapi dctr ckp selagi tk trun darah tk pee . normal ...sbb bkn berketul .. muncung itik sebelum saya masuk ward da buad . da berulang pegy hospital .. dctr ckp sbb awl kehamilan

saya pun facing issue yg sama... 7 weeks . pagi tadi tiba2 kuar titisan darah, then kat panty liner pun ada darah. inform hubby, terus gi klinik swasta utk check. doctor cakap kantung masih ada. kena scan semula next month. doctor suruh rehat, makan asid folic. harap2 x ada apa2... adakah sebab saya puasa dan beri tekanan kat perut yer.

2y ago

mungkin bnyk bergerak kot . sbb sy ad p hospital aritu .. tapi dy ckp normal .. sbb baru lg ...dy ada bg ubat kuat rahim kee ...sy setakat nie tak puasa . sbb baru lg .. lagi mcm ad lendir darah .. tu sy tk puasa ..

saya penah keluar setitik je darah , tapi saya tak pegi hospital pun. sebab kakak ipar saya kata kalau pegi nanti takut doktor cuci sebab kakak ipar saya penah kena , masa tuh dia baru 6w. saya pun baru 6w masa keluar darah tuh. sekarang dah 12w.

2y ago

sbb kite tnye pndapat . yg kite dpt takut . sakit aty😂😂😂 ..mcm dy allah plk nk tntukn gugur ke tk😂

Boleh try check dekat klinik swasta pulak sis..nanti dokter tgk keadaan pastu bagi ubat kuatkan rahim..InshaAllah fikir yang baik-baik je..jangan stress 💕

2y ago

swasta pon da pergi . dctr ckp spotting awal kehamilan ..tu laaa .. risau ..ubat kuat rahim pon doktor da bg

Banyak post tentang ini..kena pg hospital cpt2 k..bw buku pink klu ada...jangan buat kerja banyak ya..bedrest

2y ago

saya da pena warded . pasal lendir nie .. dctr ckp trun darah baru pegy . kalau spotting skit tak pee .. awl prenancy

mkn ubat kuat rahim sis. bykkn rest. in sha allah ok😄😘

Tukar hospital lain, dapatkan nasihat doc lain