SUAMI WASAP STAF

Taktahu lahh nk ckp cemana nk kata pregnant ni otak mmg suka berlebihan fikir, semua benda jadi sensitive. Terbaca wasap suami dgn staff dia kira budak junior yg masuk sebagai internship staff kt situ. Menyampah gilaa baca sbb suami ni reply mcm over. Nak kan sgt budak tu kerja bawah company tu after abis belajar. Siap soalan will you be my staff ? You will be mine la refer tu my department la konon nya. Tktahu la bila baca rasa mcm laki aku over nya laaa. Baca senyap2 je sbb malas nk argue nti bila dia tahu kita bCa wasap dia senyap2 kang nti dia sorok lak fon. So adakah kita ni yg over thinking ? Or korg rasa mmg over nauu laki aku ckp gitu dgn staff mcm ayat tu berbunga semacam. Eeee geram nyaa dh la tgh mengandung anak koo 🥲🥲 tlg bagi kata semangat nak buat apa ni 😭😭😭😭

23 Balas

sy pon penah rasa situasi tu, tp bkn baca wasap dia, nie mcm suami tgh bercerita santai2 ngn sy time kitorg dh nk tido, dia gthu yg ada sorg rakan kerja dia nie pempuan bgthu dia bila dduk berdua ngn suami sy dlm satu ruang nie xpe rasa selamat, tp bila kena kerja skli satu ruang ngn staf laki sorg lg tu rasa mcm xselamat sb staf laki tu dia mcm klau pandang puan cantik sikit mula la pandang tajam atas bawah gitu.. lps tu sy respon oooo mcm tu jela, suami crta lg, dia pon bls gthu staf puan tu gini., ehh kiter pon ada jgk part gatalnya., pastu gelak2., tp staf puan tu ckp klau cara gatal awk lain., gatal dia tu lain.. sy yg dgr nie walaupon dgr dgn tenang, dlm hati ada jgk terdetik rasa cemburu,dan turut serta rasa sakit hati kt suami walaupon sy thu suami xde pon buat pape salah., tp tulah., hormon ibu mengandung kot nie sy fikir🤭lps tu bngun esok terus bad mood satu hari muka masam sb dgr crta mlm td.. huhu

hi sis. saya harap sis kuat dan tabah untuk menjalani dugaan dalam berumah tangga. saya cuma boleh cadangkan sis untuk bersemuka dengan suami, bagitau dia yang sis tak suka dengan cara layanan dia terhadap perempuan lain. sekurang kurangnya, dia tahu apa yang sis rasa. mungkin bila dia dah tahu, dia boleh ambil langkah bijak dan lebih menjaga hati sis. daripada sis pendam perasaan, lebih baik berbincang. kalau pendam lama lama, sis juga yang makan dalam. saya tahu benda ni tak senang. tapi fikirkan perjalanan kehidupan sis dengan dengan suami masih jauh. lebih baik settlekan sebaik baiknya. saya doakan sis dapat kekuatan dan dipermudahkan segala urusan.

Banyak kali tanya kenapa dia msj dgn bdk intern tu mcm mesra semacam. Jawapan dia, dia pun tktahu kenapa?? Sy dh mcm adoii sabar jelaaa. Cuma nya dia keep mtk maaf jee tk abis. Itu jelahh , sy take positive je even sakit hati jugakk. Cumanyaa kalau berulang lagi mmg siap la dia. Dia mslah nya kalau dia tk delete conversations wasap tu lain cite nye. Mgkin sy akan lebih berlapang dada. Or dia ngaku je dia wasap sekian2. Tapi ni sbb dia delete tu yg jadi berangin semacam. Thats mean dia tahu benda yg dia buat tu salah. So harap jadi kan pengajaran la. Org laki ni mmg kita percaya dorg tp sekali sekala kena pantau jugakk. Tu jelaa

Tah lah sis. Sy pun nak kata ovrthinking mmg over sangat. Boleh dikatakan setiap hati tiap jam stalk medsos dia. Sblm pregnant xde pula. Ok je otak ni. Haihh confius pulak. Tapi nak kata dia menggatal baik dah banyak kantoi. Dari sblm kawin tak pernah lagi jumpa apa2 chat dia yg nampak nak tackle awek. Bila ada perempuan follow dia kt medsos, haa mula lah fikir bukan2. Kadang xsalah kot kan tapi kalau dah 24jam haihh penatt. Lastly gaduh pastu elok sendiri je. Yg boleh sejukkan hati ni bila nampak dia solat and kami solat bersama. Haa masa tu berbunga hati ni.

2y ago

Kann sis time solat dgn time dia tidur tgok kesian. Tpi bila dia dh bgun mmg rasa nk cekik2 je hahahaha. Mmg tiap malam nk check fon dia time dia dh tido mengerohh 3-4 pagi tu. Mmg ibu hamil ni sejenis hati tisu and overthinking nihh

Tqsm korg yg bagi kata2 semangat. Itulahh kan kita ni pmpuan jaga mata jaga hati utk suami. Beranak utk suami. Setia utk suami. Yg dorg sng2 tangkap cintan dgn pmpuan lain. Tula sy duk ulang slowtalj dkt dia smlm pasal bbde ni. Astu tiba2 dia jadi penyayang lak. Jalan nk pgg tgn astu mcm diam je mcm serba salah kot. Sbb sy ckp mmg tk marah dia lansung first time ckp relek2 dgn dia. Harap dia insaf sendiri. Sbb sy ckp la kita ni suami org jaga la jgn bt lebih kurg. Anak dh ade tkyah la tgkap cintan sgt.

staff laki klu jumpa yg single mmg MCM Tu, sy ingat LG masa keje dulu opis sy staff laki semua dah kahwin, mmg diorg suka la klu yg single2 masuk praktikal ke apa, tapi diorg xde la nak mengatal sis, main2 Tu Ada org kata wat pemanis dlm opis je, kadang2 byk kerja xnak stress2, klu customer perempuan cina pakai seksi skit, yg pakai kopiah pun buang kopiah, tp xde tahap nak miang buluh...Tu je la

2y ago

Iyee mmg betul pun. Kdg laki ni mmg ade miang dia tu. Walaupun apepun alasan tetap la kena jaga pandangan kan. Tpi tulahh kalau dh kopiah pun letak tepi mmg geleng kepala la jawab nya. Sbb tu anak2 dara tuu pun sama jgn menggeletis melayan laki org yg tk sedar diri dh berbini. Klau dorg layan mmg sama dua kali lima. Tk bertepuk sebelah tgn tk kan bunyi ye dokk

Laki gatai mmg mcm tu. Dulu mse join internship kat sebuah resort ni,adela member sekali bercinta ngan head chef dye. Suami org. Padahal bini tgh pregnant time tu. Bercinta smpai skrg dh masuk 7 tahun. Walahualam la kisah diorang cmne. Suami sye ade gak intern staff pompuan. Mintak antar sana sini dhla laki naik moto je. Mmg kena hamun free sekor2. Dhla tgh pregnant skrg ni

2y ago

Yg kes ni mmg ptut lah di hamun. Tulahh kan kdg bnda tk bertepuk sebelah tgn tk jadi. Bila yg si pmpuan galak yg jantan pulak rajin melayan. Kdg ade jgk kes laki terpaksa jaga bdk intern cmtu tpi ehhh tup tup rasa syokk pulak melayan. Kita yg bini ni laa kena rajin ingatkan. Awokk tu laki org ekkk jgn duk bt best sgt hahah

hmmm ni dh mlmpau sis ..kalau sya mmg tak dapat tahan dgn prangai mcm ni ..suami sy je la thu prngai sy kalau sy thu apa dia buat blkng sy .. kalau kita ni isteri sah yg msih suami kita syg..jgn tkut utk ungkapkan..kalau dia tak syg juga jgn tkut... siksa lagi jatuh kat tgn lelaki gatal tak pndai habis..mnta2 lah dia brubah

sy prnah mngmuk smpai tduh hubnd sy chatting dngn prmpuan lain gara2 sy cek fon dia bnyk emoji pelik yg mcm d tjukan untuk prmpuan sdgkan dia xprnah pkai emoji mcm tu hahaha sy sngt overthinking sjak pregnant ni..pdhal xda apa pun..sblm pregnant dlu xprnah pun nk ambk tau fon husbnd😂

maaflah saya ni takda pengalaman lagi macam ni tapikan puan kadang2 benda yang macam ni lah kita sebagai isteri kena kawal walaupun sekedar urusan bekerja atau apa2 .. suami2 ni bila kita isteri leka sikit mula lah 😅 menunjuk2 miang nya tu