Stop buaian

Hi mommies, nk tanya camne nk bagi baby tido independently kt katil tanpa buaian? I start bagi baby tido dlm buaian masa almost 3 bulan sampai skrg baby dh 7bulan. Tu pun sbb badan baby I besar and dia xsuka I carry dn peluk so i beli buaian to try. Xpi skrg nk try xnk bagi buaian pulak sbb kena travel. Skrg dia tido petang 2-3kali pun gunakan buaian. Last last tido malam selepas dia tido dlm buaian 30min i Akan carry dan letak kt katil. Ada ape2 tips? Thank you mommies.

2 Balas

hurm ..cer try sorok kan buai jgn bg ank nampak .then nnti try letak tdo dkt katil shj.. mana tw nnti dia tgk buai dh xde dia akan nk tdo dkt katil.. mg dpmudahkan segalanya .aamiin

boleh folo ig/fb: baby language. sana dia ajar apa sebenarnya buai & apa yg anak nak dari buai. kalau faham konsep buai, takda masalah berbuai/tak.