Guna buaian untuk newborn

Kalau time pantang kite guna buaian untuk baby,habis pantang nanti dia mempengaruhi anak nak berbuai tak? Dekat rumah takde buai masa anak sulung dulu,senang tido sendiri nak gi mana² pun senang

2 Balas

sy xtahu baby lain, tp baby sy msuk sebulan mmg dia nk buai utk tidur siang, gigih sgt2 sy lepas susukan dia, msuk buai .. pastu dia nangis, sy angkat susukan masuk buai balik .. tp alhamdulillah xberlarutan lama, ckup 3bulan klau xsilap sy, dia dh boleh tidur bawah, dan atas katil .. mgkin time nb dia xsedar lagii dh smpai ke dunia, selama ni duk dlm perut, time kita bergerak2 tu dia rasa mcm dlm buai 🤣mgkin .. alhamdulillah skrg anak 9bulan, mmg dh tggal lgsg buai sejak start makan haritu 6bulan .. kenyang mkn, kenyang susu, boleh tidur dgn sndri 🥰

anak sorang dulu boleh lah kite duk dukung dodoi takyah buat keje rumah suami pun paham dengan kita yang firstmom..cuma anak saya yang kedua ni dia nak berdodoi kuat even dah susu banyak sampai berjeluak muntah,ada hari dia okay ada hari dia tahan mata sampai overtired terus letak dalam buai,anak saya taknak bedung,try buat teknik 5s tak bergerak saya dari katil duk dodoi ke dia,anak sulung pun nak merengek jugak..Tapi time tido malam atas kul 12 elok tido atas katil tepi saya