Ada tak yang mengandung kt siNi Tak ada alahan dan muntah2...?

Takda mual... Takda alahan..

41 Balas

Alhamdulillah. Saya muntah skli ja. Tu pun pagi smpai malam. check upt, 1minggu lpas tu check upt positif, p klinik doc sahkan 7 weeks. Masuk 9 weeks baru mual² and muntah. Penat and mengantuk tu mmg tak dinafikan ❤ Pengalaman. Alhamdulillah #babyfirst

saya tak de alahan.. badan aktif mcm biasa.. period tak teratur and kurang jaga so tak fikir sgt.. so sedar sedar diri dh 4month pregnant.. harap baby terus membesar dgn sihat.. skrng dh 6month.. #ibumuda 😅

Saya 🙋‍♀️! Takde alahan. Tak muntah. Now 11w. Sampaikan tak tau tengah pregnant sebab takde alahan. Tau pregnant masa 9w5d. Nasib baik tergerak hati nak check UPT walaupun selalu ignore sebab period memang irregular.

Nasib baik ada yg sama situasi dgn saya.. Kalau tak.. Mmg rasa diri ni pelik sikit hihi.... Tapi rasa syukur...harap2 sampai melahirkan xda nk muntah2... Sakit tu muntah2.. Lebih2 part muntah angin jer...

Kan... Kdg2 rasa pelik...saya ini mengandung ke tidak... Hahha sbb yg 1st n 2nd...mmg kuat muntah...tapi syukur alhamdulillah...dpt mkn sukahati kita mahu... Hihi.... Alhamdulillah

Alhamdulilah..sy xde alahan mual & muntah. Cuma sakit pinggang. Jln lama2 & duk lama2 sakit pinggang.. Masuk minggu ke15 dah xde sakit pape tp asik lapo jer.. Pregnant anak 1st..

Sayaa langsung xde alahan.. smpai ingt perubahan hormon xperiod ..skali tgerak hati nak p klinik awal puasa tkut ada apa2 doc scan perut dah masuk 25weeks 😅😅

5y ago

Wah.. Dh scan ka? Boy o girl?

saya. dah 23 minggu alhamdulillah tiada sebarang alahan dan muntah, sampai tak sedar dah mengandung 7 mggu. semoga dipermudahkan urusan hingga bersalin nanti. AMin.

Sy🙋‍♀️. Bby no 3. Baik sungguh kali ni. Xde alahan ibu bole buat kje suke ati😂. Mybe dia fhm kot sbb ibu nk uruskn kakak n abg dia sekolah huhu

Sya skg dah 6 bulan xdaa muntah Xda mual.. Ank prtma pun mcm tu xdaa muntah xdaa mual .. Cuma bila gosok gg mesti muntah xtau knpa hehe

5y ago

Itu mmg ada... Tapi jarang2 juga...