tak tahu nak luah kat sape....

tak tahu nak luah mcm mna. rasa stress ni hanya allah yg tahu..... yes semua org bila dah berumh tangga nak ada zuriat sendiri, allahu rasa susah nya nak dapat zuriat sendiri sama mcm org lain! yes mmg awl2 kahwin dulu kami merancang, merancang tp sy tak pernah makan pil perancang... kami takut tak dapat nak bg kesenangan kat zuriat sendiri. tp bila sekarang bila kami dah bersedia Dia bagi tp sy keguguran. lps gugur ingtkan senang nak lekat rupanya lagi susah. stiap kali. jumpa orang . orang akan tanya pasal zuriat! hujung bulan depan nak balik kg plak. dah tentu2 orang bertanya lagi. sumpah mmg sy stress! kdg2 rasa nak duduk sorg2 taknak jumpa sape2. semoga ada rezeki sy nak jd ibu macam org lain!

7 Balas

Sabar sis. Saya dulu kawin Ogos 2018.. sy cakap nak merancang dulu.. Tapi lepas kawin saya rancang setahun.. bila sedia, kami tunggu 10 bulan baru lekat anak sulong.. 1tahun 10 bulan baru pregnant.. Bila pregnant, usia 3 bulan kandungan, saya disahkan gugur pada bulan 1 2020.. Sy tak dtg haid 2 bulan lepas gugur.. bulan 3 sekali haid, bulan 4 terus lekat. Tapi gugur jugak 6 minggu.. Sabar sis.. Satu je, jangan heran apa org cakap. Kita kena hidup atas rezeki.. lagi satu, nikmat Allah bg tak terhitung banyak nya, janganlah sebab Allah lambatkan zuriat, terus putus asa. Saya hamil kali ketiga, tapi terkena sihir. Saya tak pernah putus asa, sebab saya tahu Allah ada bersama kita menjalani ujian yang Allah beri.. Dont think too much.. Org lain lebih lagi, bukan nak bandingkan dgn org lain.. Tapi supaya kita bersyukur, supaya kita bertenang dan berlapang dada dgn ujian Allah..

banyak kn bersabar...dan doa...klau ade yg tnye mcm² ckp je..doakn yg baik²..sy pun mcm tu jugak dulu...blk kg blh suami..pastikn akan kne tnye punya..smpai satu tahap rase mlas nak ikut die balik kg...bukan kite tak nk...rezeki blom ade...insyaallah sis...rehat dulu...stabilkn emosi sis dulu....sy thun lpas bln 3..ggur jugak sis..1 thun sy stabilkn emosi...dan ikhtiar minum jus mamamhope..alhamdulillah...1 bln lpas birthday suami...sy hamil lagi...yg penting sis kne sabar dan banyak kn berdoa...ok....semoga ade rezeki untuk sis thn ni...Ammin

Sabar sis. Mungkin sis boleh cuba jaga pemakanan. Banyakkan sayur, ambil folic asid, minum jus mamariam ke. Saya pun ambil masa 5 bulan nak pregnant walaupun tak selama sis 😊 Apa apa pun berdoa kepada Allah. Ada hikmah kenapa Allah belum kasi zuriat lagi. Mungkin nak sis prepare dari segi mental and fizikal.

Hi Puan. Dah cuba minum apa apa just tambahan ke ya? Min ada nampak ramai ibu-ibu yang TTC dalam ni berjaya dapatkan anak dengan mengamalkan jus jus tertentu

Semoga ada rezeki sis lepas ni..mulut org mmg xblh tutup sis..kdg sakit hati dengar.dia xada kat tmpt kita tahu ckp je kan.sabar ya sis byk kan doa..

semoga ada rezeki sis

sabar