Hi, normal ke sekarang pregnant 27 weeks, saya tak boleh tahan panas, asyik rasa panas sahaja.

Tak tahan panas

15 Balas

sama lah skrg takboleh rasa panas. berpeluh2. pastu naik ruam2 dekat leher, breast pun naik ruam2 gatal sgt mengaru2. perut pun gatal sgt. kalau berpeluh mmg rasa gatal sgt2 satu badan. hm. mmg macam tu ke? 😭. boleh pergi farmasi tak utk amik ubat sapu gatal. sbb saya da garu sampai luka2 hm

Samalah. Kadang2 nak tido pun kena mandi dulu tak tahan panasnya. Kalau jadi gatal ruam2 tu mak sy pesan rajin2 sapu minyak zaitun/kelapa dara sambil baca doa nabi Yunus. Sambil urut sambil baca doa

Tulaaa saya pun sama. Xleh thn panas lak. Klo 1st trimester hritu kena angin kipas sikit pun dh sejuk bersin2 x tahan sejuk.. selubung selimut spnjg tido. tp skrg tido x pkai selimut terus 😂

Normal sis. Lepas mandi pun rasa panas lagi. Kerap berpeluh sampai kena mandi 3 4 kali. Waktu malam lagi lah panas takleh bawa bincang.

Sama dengan saya sis. Terasa panas je badan...amat ketara, siap berpeluh-peluh walaupun dalam bilik berhawa dingin...

saya start 2nd trimester selalu rasa panas. tido pon buang selimat. baju kelawar pon tarik sampai atas sbb panaih.

huhu itulah.. asik panas jer...kadang tidur berpeluh macam ada orang tutup kipas.. dah mandi lagi pon panas dah

smaa laa sya nak msuk 27w ni dh terasa bahangnya. lagi bdn sya x bole nk bepeluh msti gatal-ii😭

memg rasa pnas rasa nk mndi byk kali taktau kenapa pnas sgt lagi2 waktu mlm .

sama la lagi lagi malam, kadang rasa macam panas dalam. memang tak selesa