Kenapa bila pregnant first trimester ni saya kuat rasa mengantok? And kuat rasa penat

22 Balas

Normal sis, saya trimster 1 mmg jadi letih dgn alah truk kdg lps penat muntah, makan pun x lalu, nk hilangkan pning mmg tido jee. Dah masuk trimster ke2 ni sya strt kena tido ptg, kalau x tido, malam jdi bdn lemah n kdg boleh migrainn. hehe, alah muntah still ada tapi x sekerap tri 1, tri 2 muntah seminggu 2 kali ada laa. heeh

1y ago

sama la saya..lpas mghrib je dh mula ngantuk🤭

saya dari first trimester sampai trimester ketiga sekarang ni kuat tidur 🤣 orang cakap manfaatkan waktu tidur yg ada sekarang ni.. nanti baby dah keluar, belum tentu kita dapat tidur yg lena😂

1y ago

Hahhaa kan betul2 ..

ia normal puan...sy dlu awl2 pregnant dlu..bila mengntuk btl2 xleh bwk bincng🤭aslkn letak kepala je lena nya lain macam🤣✌🏻

Hi awak, kandungan saya dah 5 minggu 3 hari. Memang selalu mengantuk. Confirm kena tidur siang lepas zohor, kalau tak tidur kepala berdenyut.

sama la.. tp dpt yg mulut xde insurance.. asyik dok ngate kite.. ckp "asyik² nak tido jer.. pemalas nye.." geram kdg.. 😌

same la kite..asal baring je lelap..buat keje sikit letih kemain..hehe normal la tu..hormon pembawakan..enjoy je..nanti rindu😁

normal sbb perubahan hormon..badan nak adaptasi dgn perubahan baru.. slh 1 tanda preggy mmg asyik nak rehat tdo je

yup..mcm sy rasa penat jee wlaupon tkde morning sickness,alahan dn sbgainy tpi penat diaaaaa lain mcm..

1y ago

Betul sis sye pun sme mcm sis, tmbh2 sye pulak mengasuh baby 8 bulan. Memang penat tak boleh bwk bincang

normal sis.sama laa sy pn skrg 8week.asyk brat mata jer.asal baring msti lena haha.lesu jer bdn

Normal tu badan dh mula nk biasakan pump lebih darah. Rehat shj, jgn tahan2 mata. 🥰