KEKUASAAN ALLAH

Tak ada 1 makhluk pun boleh menafikan kekuasaan Allah.. Aku down sgt mse awl2 kawen sbb org duk kutuk hina bdn aku.. Orang ckp : " ko gemok rin, mmg ko ssh nk mengandung" Bila aku story ckp da 2 mgu lmbt period, org ckp lagi : " ahh... Ko x pregnant tu.. Sipi2 xkne.. Xya pk lah!" Kt tempat kje dpt exec yg kejam.. Die tahu kite tgh preg.. Tp sruh buat kje renyah.. Allahu.. Kite nk apply cuti awal, die ckp "laki ko ade kt sini kan? Ko xpyah sebok2 nk cuti awal" Walhal sy da tepat 9bln preg mse tu.. Tgu mse.. Syukur.. Si kecil ni x sabar nk klua awal 23.03.2020 haritu.. Time mmg tgh cuti.. Allah maha adil.. Now, alhamdulillah.. Allah kurniakan aku zuriat yg sihat.. Rezeki Allah bg tanpa aku sangka.. Bila dia tau aku preg, scan bby girl die ckp lg : "haha.. Ntah2 anak lelaki.. Ko mane tau kan.. Bnde dlm perut Mcm2 bole jadi" Skrg ape masalah die.. Aku nk preg ke xpreg x tumpang pun ank aku kt rahim KAUU.. Bg ibu2 yg mungkin ada pengalaman hampir serupa, jgn down.. Jgn risau.. Rezeki tu Allah akan bg tepat pd masanya.. Jgn dgr ckp org.. Yg penting kite kne usaha.. Minta support dri suami.. Sme2 kne kuat mental... Mudah2an, Allah kurniakan rezeki yg 1 ni juga.. Amiin2 yra..

KEKUASAAN ALLAH
121 Balas

Taniah sis ank sis pipi tembam.. comey sgt.. Well sis org bdn montel mcm kita ni memang ramai orang dengki plus jelouse.. Yelah dorg tu xmampu bagi kepuasan kan partner sndiri tu yang duk kutuk kita yang montel ni.. Dulu sy bukan kene kutuk gemuk je plus hodoh.. siap ckp siapa jdi ank sy memang nyesal sbb sy hodoh.. Alhamdulillah allah tu berkuasa kan.. ank sy comel belaka.. Org tgk dia pun geram je..

4y ago

Haha.. Btul tu... Kite montel pun comell... Mmg patut diee xrmai kawan.. Kite ni kwn ngn die sbb kesian.. Kt office die sorg2 jea... Tp Last2 die wt kite gitu.. Mmg kne ignore la... Laki kite siap ckp xya lg dh kwn org mcm tu.. Xya kesian2