ilmu baru la sy dpt!^^ psl sakit2 opk

Tadi tngok2 question n answered mommies smpai tembus ke banyak profile mommies.. haha.. itu rutin sy la.. from notification sndri sampai sendiri pergi mencari user d search then baca2.. mula2 dulu keliru apa tu opk.. bila tau opk tu apa sy just owh ok. Tapi x pernah niat utk gali lebih dalam psl tu. Tadi sy baca conversation dua mommy ni, punya sy tekejut. Rupanya sakit ovulation tu itu lah sakit yg selalu pernah sy rasa sebelum period.. tapi jauh lagi.. dulu sy ingatkan sakit bawah perut sakit breast sakit mcm kejang sikit2 tu tanda period padahal lama lagi datang.. sy pun ingatkan memang tanda period tu mcm tu . Tapi masa baca their conversation tu, sebenarnya itu tanda subur la pula.. haa baby dust! ? skrg sy x perlu risau atau silap faham atau stres2 bila rasa2 semua tu nnti.. senang la pula detect kan kalau main rasa sakit tu ja.. tapi utk lebih detail, sy patut buat test opk mcm dorang juga.. nnti la tunggu 2 tahun akan dtg.. baby kejap lagi mungkin nak keluar dah ni . Aigo.. hehe.. 39w now ? lagi satu, sy x faham la apa maksud ttc tu ya? Jarak dpt baby ka? Hehehe

1 Balas

Ttc tu try to conceive(berusaha dptkan zuriat secara normal)

4y ago

Owhh mcm tu.. thanks sis.. 👍