Ubat zincofer

Assalamualaikum..Lepas makan ubat zincofer muntah warna merah adakah wrna merah effect dari ubat ?

4 Balas

Iya, sebab ubat tu mmg warna merah. Kalau tak sesuai, bagitau Dr. Mcm sy Dr tukar ke Maltofer. Alhamdulillah Maltofer boleh terima.

2y ago

sis makan maltofer still makan folic acid lagi tak..?

kalau saya makan ubat zincofer tu asyik muntah je .. bagi tahu doktor .. doktor bagi ubat iberet iron .. baru boleh makan

Inform pd doktor & mintak doktor tukar ke vitamin obimin.

2y ago

Yg latest edition ni x pahit. Sis minum dgn jus orange. In sha Allah

ye. mkn sblm tido dgn air sunquick.