saiz kepala bayi besar

tadi scan baby, doktor cakap semua okay cuma masa scan yg 31w tu nampak kepala bayi besar sikit.. tp sekarang 33w okay je.. tapi doktor cakap jgn risau sb dia berubah ubah.. nak tanya lah, kenapa boleh jadi macam tu eh? ni first pregnancy.. so taktahu apa apa.. hb pun 10.4 je ni ?.. maksud bayi kepala besar dalam kandungan ni, dia tak normal ke apa yee? tapi dia aktif je..

2 Balas

Mcm sy sis.. scan masa bpa bulan tah doc tu kata kepala besar.. tp ok je smpai skg alhamdulillah buat 5d doc tkda kata apa pn semua ok.. no worries doa banyak banyak 😊

Dr kan kata jangan risau..dsri pengalaman saya,scan ni semua estimate je..even berat badan baby awak..semuanya estimate.. so macam dr katakan...jangan risau..❤