Pitam

tadi saya kena ambil darah n minum air gula kat kk, pas balik tu saya sapu sampah depan laman rumah kjap je pastu masak kat dapur, tiba2 lpas msak sayur tu rasa pitam mcm org mabuk pun ada rasa, kepala saya lentok kiri knan pastu mata jd kabur2 gelap pastu ttup terus gas trus g ruang tamu baring, 1st rasa pitam nasib tak pengsan je sebab husbund kerja, terus call maa saya risau dia katanya, saya pun takut pengsan je sebab ambil darah kan, pdahal balik tu saya da minum susu gan roti canai sikit tau2 rasa nak tumbang ?

1 Balas

Sye belum pernah minum lagi air gula. Tpi mmg pernah dgr kwn2 share lepas minum air gula better banyakkan berehat sbb kepala akan mmg mudah pening n rasa mcm nk pitam. In shaa allah takde ape tu sis. Maybe kesan berpuasa pastu amik darah lagi. Perut kosong lama tiba2 mkan so maybe effect jugak skit.

4y ago

Sye da 19w. Nurse ckap 24w nnt bru nak 1st minum air gula. Oo patut la risau ye. Sye dlu mmg slalu pengsan and pitam. Sbb sye thalesemia carrier 😅😂 sis mungkin 1st time rse mcm tu tu yg risau kan