Scan 6 minggu

Tadi pergi kk doktor scan tak nampak kantung dan baby lagi, doktor ckp mngkin kecik lagi dan sye kne repeat scan lgi 2 minggu. Normal ke tak ye kalau mcm tu ?

17 Balas

6 minggu belum lagi awak. mungkin rahim tengh menebal je.. nnti 9 minggu mesti dah ada heartbeat . sy 5 minggu teruja scan. skali kantung takde apa takde. rahim je mnebal. 6 minggu lebih scan lagi bru nampak kantung comel je. pastu dah x scan. next 9 minggu scan terus nampak heartbeat bby☺️ takpe. awk tunggu je. inshaAllah next scan mesti dah nampak kantung,bby dan mungkin heartbeat skali..

Sy agaknya sbb lapisan lemak tebal, jdnya ultrasound week 4- 7 tak nampak 🤭. So bila buat tvs br nampak kantung ok wekk 4-6, and week 7, nampak baby and heartbeat 😉.. ad byk faktor kdg kalau buat ultrasound tak nampak, salah satu mcm sy ckp tu, kwsan sekitar berlemak. Hehehe

normal je tu sis. saya 5mggu pegi scan dh nmpak kntung tp depends atas org jga. repeat scan 9mggu bru betul2 nmpak kantung n dpt dgr heartbeat baby. InsyaAllah ibu jaga diri ye. jgn buat keje yg berat2.

Normal je sis. Saya pun lebih kurang sis. Nanti repeat 2 weeks lagi. InsyaAllah semua okeyy. Kadang2 period tak teratur pun bagi kesan juga masa scan.

dulu saya 10 weeks pergi balik dah nampak baby + heartbeat , scan masa 6 weeks nampak kantung kosong je 😁

2y ago

aah ikut

sy tdi scan 6 mnggu.. alhamdulillah dh nmpk kantung kecik je..tnggu 10 mnggu nti Bru scan lgi skli..

Klau buat ultrasound mmg x nmpk, buat tvs dh nmpk on 6w. Jd normal.

2y ago

Klau ultrasound, 8w ke atas dh nmpk sekali dgn heartbeat.

Normal. 8weeks ke atas selalunya okay utk scan

biasa ada kantung tpi baby akan nampak kecil betul

Normal tu. Repeat je scan after 2 weeks