Hamil 6w3d

Hai,tadi pergi kk utk repeat scan..nak tanya,normal ke kalau doktor scan da nmpak kantung n janin kecik,tapi belum ade heartbeat lgi..doktor suruh repeat 2w lgi..memang normal ke? And time minggu ke berapa boleh tengok heartbeat baby? #ingintahu #firstbaby #firstmom #bantusharing

6 Balas

saya rasa normal je sbb ada terbaca ramai yg 6w masih xnmpk janin. haritu sy ada cek jgk 6w6d. alhamdulillah dah nmpk heartbeat, dr mintak ulang 2weeks lagi. insyaAllah xde ape tu ❤️

1y ago

Alhamdulillah..semoga urusan kte dipermudahkn..Aameen

Normal sis.. Nanti repeat je lagi. For now jangan melasak, jaga diri and jaga pemakanan and banyak kan doa.. Dont worry 😀

1y ago

tulaa..doktor ade ckap jgn angkat berat2..tpi bila da masuk week ke 6 nie selera mkn berkurang sebab pagi2 asik mual je..lgi2 kalau gosok gigi..sye x rse nak mkn nasi tapi roti ok lgi klau mkn

Sama week kita sis, sis dah buka buku eh? Iya normal tu. Sy belum scan lg. 8-9 w baru ada heartbeat, depents pd org juga.

1y ago

Aameen2 ☺️

mcm sy 6 weeks kk ckp takda heart beat. skli kat swasta elok kuat jantungnya nya 6weeks 5 days msa tu

1y ago

oo yeke..biase pegi swasta clear klau scan kan..sye ingt klau 8w nnti gi kk dktor xnmpk heartbeat bby bru sye gi swasta..

saya, masa scan 6 week. dah ada janin.kecil sangat l.

1y ago

sama juga sis, 6weeks dah ada janin dan degupan jantung. baby.

Normal