Buka buku pink di KK, doc anak pertama perlu ke?

Tadi pergi KK dapatkan tarikh appointment utk buka buku pink, nurse bgtahu bwk doc ic suami isteri, bill api air, sijil nikah, gambar scan kt swasta latest. Tp bila tanya kawan yg checkup kk sama, dia kata nurse suruh dia bwk document anak pertama.. Perlu ke bwk document anak pertama? Sy rasa sy bwk utk standby walaupon nurse tak pesan tadi… tapi anak pertama sy bersalin swasta, takde buku pink, bwk kad appointment je ke? Ke buku suntikan anak? Sbb yg ada tu je.. swasta yg sy g tak dapat buku record mcm buku pink.. ada mommies ada pengalaman tak?

1 Balas

hi mommy. masa pregnant ank pertama mommy checkup di mana? ada buku checkup tu? hat tu yg perlu dibawa sekali nanti

2y ago

Hi mommy.. Sy dulu checkup kat hospital swasta.. takde dpt buku record pregnancy checkup.z yg ada kad appointment yg tulis tarikh je.. setiap kali pergi dpt gambar scan baby saja..