HB Rendah

Tadi p klinik.. Hb turun 9.6 sedihnya da mcm2 mkn tapi turun jugak... sblum Ni Hb 10.0. Mummy semua tolong Saya cmana nak naikkn Hb & Xkan turun2 da... 10 week 4day

32 Balas

Maltofer medicine buy from farmasi.. hb increase 9.3 to 11.5 within two months.. kk doctor suggest me this medicine.

Sy x mkn apa2 selain ubat dr klinik.. New obimin.. Sykur..hb x prna d bawah 11, skg 31 minggu.. Hb sy 11.5

Makan hati ayam pun boleh kak..saya dlu mkan hati ayam..syukur HB tk prnah turun lepas tu😁😁

5y ago

Memang betul hati ayam menaikkan HB. Tapi yang tak bagus nya hati ayam ni sebab makan hati ayam ni boleh melembapkan otak kita sebab hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. Jadi kepekatan toksin adalah tinggi pada hati ayam dimana bila kita makan akan melembapkan otak kita dan tak bagus juga untuk baby kalau kita nak anak lahir cerdik.

consume mnyk kelapa dara ibu , hri2 mnum caffien HB mntain 12.7 smpai bersalin 😊

5y ago

InsyaAllah terima kasih Sis

Saya amalkn mnum air twister.. N mkn ubat pon ngan air twister atau sunquick.

Dulu saya pun sama. Doctor suruh saya makan jambu batu and betik sebelum makan nasi

makan buah banyak,kurangkan caffein dan teh.makan ubat tambah darah perut kosong

Makan buah kurma dan delima. Tkpun minum jus mamariam. Sy amalkn tu je

Sy pn ada mslah hb rendah. Lpas amalkan jus mamariam alhamdulillah.. hb naik.

sy minum minyak kelapa dara d aura hb naik cantik.Sy amalkan yg liquid

5y ago

awl2 pregnant dh blh amal sis