HB Rendah

Tadi p klinik.. Hb turun 9.6 sedihnya da mcm2 mkn tapi turun jugak... sblum Ni Hb 10.0. Mummy semua tolong Saya cmana nak naikkn Hb & Xkan turun2 da... 10 week 4day

32 Balas

Buah delima... Dr awal smpi 6 month still ok hb alhamdulillah..

Sy try jus mamariam, hb cntik je, plg rndh 12.6, plg tggi pn 13.7

Mkn kangkong, bayam, hati ayam, peria, jambu batu, oat, ☺☺☺

5y ago

Sama². Sbb sya pun dulu low hb smpai kna review stiap 2mggu. Lpas tu, doc & nurse advice mkn tu la. So, hri² menu sya tu ja. Tukar² tkut muak. & finally ok. Now dh 12 ke atas stiap kli appnment. ☺

Sis cuba amalkan buah delima dan jambu batu 👍🏻👍🏻

Makan buah jambu batu sis.. InsyaAllah.. Hari2 pun xpe

5y ago

Oh mungkin tak sesuai la tu dengan awak. Macam saya takleh makan delima. Cuba try goreng ikan bilis buat kudap². Helpful jugak tu. 1 lagi boleh try obimin.

sya minum jus mamariam alhmdulillah dri 11 naik 14.9...

5y ago

Da order jugak jus mamariam... InsyaAllah mudahan mujarab jugaklah naikkan Hb Saya... Doakan Saya ya mummy semua...

Minum susu kambing setiap hari. Apa2 brand pun boleh

Makan guava , daging merah (beef).. delima

Tablet maltofer.mknan tinggi zat besi

5y ago

Cuba la tanya kat farmasi maltofer tu..sebab kat tempat sy cari baru ni semua farmasi takde stock..pastu ade farmasi yang bgtau maltofer berhentikan pengeluaran untuk masa 2 tahun..sy xtau la ape masalahnya tapi itu yang farmasi sini bgtau..so sy beli obimin pluz..ermm seksa jugek la nak telan sbb besar..sy telan dengan air twister..2hb ni baru cek pulak hb xtau la mcm mne keputusannya...

Sis try minum air limau tanpa gula..