Tiada bunyi degupan jantung baby

Tadi jumpa nurse..nurse cek degupan jantung baby tapi tiada bunyi..ok kaa tu..baby sdah 16minggu 3hari..risau pula☹️

13 Balas

Mesin yg nurse pakai tu tgk posisi bby jg tu..klu ngam2 kena time bontot babay atas perut..ah mmg x dgr tu...lg klu bby gerak2...klu ramai pt time tu mmg nurse x check btl2

sy haritu baby 20w baru nurse check heartbeat baby guna fetal dopler tu..sbb dia kata klau awl sgt pon xdgr jugak sbb baby kecik lg kan..insyaAllah baby ok tu sis..

Mungkin dia masi btapuk.. cuba p swasta scan tengok kalau ada kelip2 jantung kalau mau kepastian.. fikir baik2 ja mindset kena selalu positif..

Saya hari tue pn tak dgr degupan jantung, sekarang dh 18 weeks dh boleh dgr. Doa je dia baik² dekat dlm tue k 😍

5y ago

Yke? Harap² baby okey kat dlam..

Normal kot sis..sebab sy 24weeks pon nurse x jumpa gak..tp bila scan elok je dia...alhamdullillah sihat....

5y ago

Legaa sikit kalau tu normal..harap baby sihat je kat dlam..

16weeks awl lg tu heart beating die xdgr kuat lg...sy 19weeks nurse cek pkai doppler bru dgr kuat..

Sis try scan kat swasta.. Kalau sis kat kl, boleh pegi poliklinik az zahra, murah je scan dia

5y ago

Hi murali, harga untuk scan apa tu? Dia ada mcm2 harga and promo

Smoga baby sist..selamat dan baik2 shja..amiin2 ya rabbal alamin☺

Lpstu? Misi cek jantung tk jumpa, takkan dia bg balik jer

5y ago

Ahah, kadang2 diorg malas nak cari lama2. Mungkin sbb ramai org + penat kot. Cuba try scan kat klinik/hospital swasta. Bkn kata diorg lebih bagus. Tapi bila kita bayar lebih, diorg akan buat betul2.

Baik p scan kt swasta btul2. Confom kn.