minum air gula

Tadi jumpa doc,berag badan naik bnyak sgt.dari 55kg(bulan lepas) ke 62kg(ary ni) Esok kne minum air gula?ape rasa die ehh,tak muntah ke klau minum?

15 Balas

Saya baru je minum td. Punyala takut sebab ramai org dok cakap muntah lepas minum. Tapi bg saya takda teruk mana. Macam minun air yg terlalu manis. Sy 4kali teguk jugak baru habis. Tak boleh nk teguk sekaligus sebab banyak sgt. Alhamdulillah tak muntah. Lepas minum terus hidu minyak cap kapak n baring dlm kete sementara tggu ambk darah kali kedua.

Saya nak kena minum air gula hari ni tapi kami pi dtg klinik pukul 10 sepatut pukul 8 kena ada dah 🤣 malu saya kena tegur depan org ramai tadi hehe mana lah kita tahu hari tu misi tu tk ckp pun suruh dtg pukul 8 😭 esok kena pergi klinik balik.. Malu jangan lah cakap lah tadi nasib misi yg selalu check saya jenis sporting tak marah 😂

4y ago

Biasanya nurse akan tulis pukul berapa kt dlm buku pink tu serta tatikh..

sy aritu dlm 28w.. berat naik dr 65 ke 70kg.. 5kg naik.. nurse yg check bp dgn berat tu terkejut.. sy pn tkejut.. tp bila masuk bilik check urine dgn hb.. nurse takde ckp pape pn dia ckp urine bersih je.. jmpe doktor pn takde ckp pape.. skrg dh 34w.. belum disuruh minum air gula lg.. risau jugak sy.. last timbang 16/12 berat 73kg..

4y ago

Owh yeeke

Sy dulu lps minum tu lg sejam saya termuntah. Sbb sy main phone je tunduk bawah lps minum tu. Mgkin sbb tu tk absorb betul air gula tu. Dh tk psl2 kene repeat lg sekali. 😂😂Cara sy, lps minum air gula tu, sy cpt2 kumur bg hilang rasa gula tu dkt tekak. Then rehat la lps tu. Tido pn tkpe. Jnji lps dh menunggu 2jam tu 😅

Rase die padu lain macam😂 .. mmg rase nak muntah .. tp pikir balik sat g kene minum air gula lg sekali la ape la .. tahan je muntah .. sis telan je .. nak muntah pun tahan la .. pikir la apa² yg blh beri semangat utk habiskan air yg x berapa nak sedap tu hihi 😜 .. sy minum sekali je terus sangkut😁 .. sabo je la ..

4y ago

Sangkut tu ada cing manis ke sis? 😢 takut pulaj nk dengar keputusan esok 😂

Sy mnum air gula sekli teguk.ja jgn stop2..klu mnum.sikit2 lglah loya.. Pas mnum tu set mind jgn muntah..sbb klu muntah kna mnum semula..inshaAllah ok ja sis..xteruk mna pun rasa air gula tu.. :-)

4y ago

Bguslah kalau awk xloya...

Klau dpt yg suam2 lg tu ok je.. Kjap je leh habis kan.. Sy ritu yg 1st dpt da sejuk, dia da melikat agaknya. Loya gak nak menghabiskan segelas tu.. Yg 2nd dpt suam2 lg. Kjap je habis.. Haha

Uish naik bnyk tu patotla kena mnm gula segera 😂 rs air gula sgt2 sis.. Set minda sis buat semua ni utk kebaikan baby yea

Saya nak 1.9kg pon kena minum lagi. Hahaha ok je rasa minum air gula. Tak seteruk yang di sangka

Bawak minyak angin siap2. Boleh bau if rasa loya.