Minum air gula 32 minggu fist time

Hi momy , siape kt sini penah minum air gula , sye kne minum esok berdebar ii plk .. sbb kne minum berat badan naik .. hmm kita umur 21

5 Balas

sy 1st minum air gula kt swasta manis ampun rasa anggur naik ke kepala pening, mual semua. Pastu berjalan naik kete nak tunggu dua jam punya pasal. Sampai muntah manis amat nasib sikit je muntah 🤣 2nd try minum kk punya minggu lepas. Lagi ok yg takde rasa dr yg perasa tu. Sbb kk takde rasa jd takde rasa manis sngt mcm yg berperisa tu. Kali ni sy minum sy tunggu dlm kete dpn klinik. takmau pusing² naik kete mcm yg 1st sy buat -sebelum minum sapu minyak panas kt hidung and tengkuk. -mind set penting ckap air ni sedap tak manis sdp sdp sdp lazat. - nak tunggu 2jam tu jgn merayap naik kereta. Duduk je dlm kete kalau tak muntah sbb perut menglodak dgn manis nya dgn lapar nya. 2jam duduk dlm kete diam². sy suka kk punya dr klinik luar punya. 🥵🥵

1y ago

owh yeke , thnkq sis bgi tips and pengalaman 🤣 sye cuba esok🫶🏻

sya minum air gula jgk kandungan 3lbih mcm tu ndk ingt tpi ok jak rasa dia sebenar nya xla truk sngt mcm yg org bgthu tu sya minum skli sja ya rsa dia manis mcm kta minum minuman manis tu cuma lepas minum tu bikin pening 🥴🤣tpi kena bnyk minum air putih jk lepas minum air gula tu 🤗

1y ago

hahaha yeke sis🤣 , thnkq sis share pengalaman minum air gula , 🤣

Bape minggu preg dah tuu? Bape kali minum air gula dah tu? Mcm saya first 17weeks 1 kali .. 27 minggu 1kali . So 2 kali minum air gula. Alhamdulillah ok bacaan walaupun berat naik .. now 35 minggu berat naik mendadak tapi tkda repeat air gula. Just check bp kk seminggu 4 kali

1y ago

minggu prtma 62 , tdi chek klinik kk 63

saya dh 2 kali minum. sy tutup hidung then minum separuh gelas. brenti ambik nafas then habiskan terus. tak sampai seminit habis nurse pon terkejut. not bad rasa dia sebenarnya. kalau dkt KK nurse akn tanya ada bwk sendiri ke. boleh beli kat farmasi.

1y ago

wahh boleh lh ni ikut tipss sis esok .. sye cuba ye esok . harap ii baik ii je , terima kasih

umur 25 ke atas auto mmng semua ibu2 mengandung kena minum air gula😁.... 25 ke bawah kalau isu bru minum... minum je sis anggap air tu sedap😂

1y ago

haah betul. saya sbb umur dah 28. minum air gula masa 28w haritu alhamdulillah tak sangkut. @fatihah, cuba tanya nurse boleh tak minum air gula yg beli kat farmasi tu. kalau boleh, awak beli la. yg tu ada perisa boleh tahan la lg nak telan. saya haritu beli perisa oren