Baby Kecik

Tadi s an baby 35w6d doctor cakap baby kecik sikit.. 2260g(2.260kg) hermm kecik ke baby saya.. Ibu2 boleh share x berat baby ada tak yg mcm saya.. Sy ada gdm.. Jd Sy nak makan semberono takot.. Sbb nak maintain kan gula tu.. Huhu..

9 Balas

sy 37 weeks2 day. berat bby 2. kg.. kwan sy masa nk bersalin bukaan tgh 8 cm. doc scan kata bby xsampy 3 kg.sekali kuar 3.9kg..kat sini sy nk tekan kan. scan tu kdang2 xtepat pn berat bdan bby... ank pertama sy mase dalam bilik lebor room doc scan 2.6 je... sekali kuar 3.5kg..so jgn risau sgt. berat bby bukan same pn dgn scan... tawakal dgn ketentuan allah.

4y ago

Samala saya last scan 2.55kg.sekali waktu bersalin 3kg.padahal dlm minggu sama

Eh okay da tu. Sy biasa compare sizes baby guna apps pregnancy tu. Utk week ke berapa sekian berat. Sy punya baby berat sikit sebnyk je kurang lebih. Kt situ sis compare ye. Kalau stkat bbrpa g, tu ok je. Jgn besau2, jahit bnyk nnti. Mcm sy. Doc gunting. Smpai ke buntut😅

4y ago

Ok laa tu awk. Lgpon awk gdm kn. Kne control skit la mkn. 😅

sy gdm on diet.37w induce sbb bby kcik.scan 2kg.lahir 2.28kg.takpe sis bby kecik sng nk teran.nnti besarkan kt luar.bby sy sbulan je underweight.msuk 2bln dh normal dh berat dia.

4y ago

Kan sis.. Mak ckp mcm tu jugak..

Ni kira ok sis.ada kwn sy dh nak besalin.baby 600gram je.doc kt 50/50.kdg2 doc ni pendapat tak sama.

4y ago

Allah sis..

Bagus tu kluar tak sakit sangat yg pnting baby sihat

Baby kecik senang nak teran..jahit pun xbanyak

Sikit je kecik tu.. 35w sepatutnya 2.5 kg..

Sye bersalin baby 2.33kg je sis .. hehe

Baby i dua pun 2.25kg dan 2.20kg je