Baby bump 9bulan

Salam ibu.. sy first baby ni, normal ke perut kecik je? Dah nak masuk 9bulan tp kecik je mcm baru 7bulan.. tapi berat baby ok semua cuma baby kecik sikit dr minggu yg sepatutnya.. doktor cakap kena mkn sayur & buah banyak sikit nanti baby pandai besar.. ada tak ibu2 yg sama mcm saya? Baby lahir nanti ok tak? Mohon komen pendapat ibu2 smua.. berikan saya kata2 semangat 🤲🏻🫶🏻❤️ #firstbaby #firstmom #ingintahu #bantusharing

10 Balas

sy xrisau sgt bab perut kecik ni.. sbb sy jenis xamik hati ap org ckp.. jnji dokter ckp semua ok semua baik sy syukur tu ja.. sbb sy pun kecil orgnya.. ad ja yg ckp perut kecik nurse pun ad ckp.. tp bila jumpa pakar pakar check salutan darah saraf semua ok .. Alhmdulillah sy syukur .. sy skrg da 37w lusa msuk 38.. berat bby last scan kmren dulu 2.5kg pakar ckp semua ok.. bby aktif .. bby msih lgi dlm perkembangan slagi xbrsalin berat bby akn bertambh dari hari ke hari.. so jgn risau.. InsyaAllah sihat dan slmat..

Saya 9 bulan dah sis, first baby juga. Bila saya cakap saya da cukup bulan tinggal menunggu hari semua tak percaya sebab perut kecik. And baby kat dalam perut pun kecik sikit dari minggu sepatutnya, tapi doctor cakap takpe, selagi baby sihat insyaallah okay. And mungkin boleh jadi asbab kita punya bersalin dipermudahkan sebab baby kecik je 😘❤️

2y ago

Saya due 2/11 ni sis 🥹 insyaallah, amin ya rab ❤️❤️❤️

sye pun dh 9 bulan..perut kecik,jalan pun bole kata x mcm penguin sgt..ramai tegur perut kecik..baby sye pun mmg ad kecik sikit tp air ketuban semua cukup..first mom jgk ni.. yg x bestnye bila perut kecik ni,kita sakit sikit,mengah sikit,tak larat ke, dipertikaikan.. sakit hati...

2y ago

tak suke betul yg pertikaikan tu.perut kecik tak smestinya kita tak letih kan.letih gak nye..tu blum kena sesak nafas lg..sakit bwh lgi..nk jln laju2 pun xleh..kite bwk nyawa kot dlm perut

Ingat lgi time sy pregnant tahun lepas. ramai terkejut, bilanya sy pregnant. tau2 nampak perut. ade plk yg tegur, pregnant ke. 😂 problem kita bdan kecik, babybump pun kecik. tkpelah sis. asalkan anak sihat sudah. nk besar2 susah nk teran nnti. 🙈 biar dia besar kt luar je.

sis ni pregnant ank ke 4 pun mmg kecik gak.skang dh 37minggu.lgpun fizikal sis sndri kecik..ank2 pun kecik mse lahir bwh 2.5kg😄..tp alhamdulillah dieorg sihat2 je xde sakit ape2..yg ke4 ni 36w 2.6kg scan..jgnla risau ye

first baby memang kecik . Nnti tnggu baby kedua besar la tu mcm kembar 👶🏻👶🏻

baby bump xyah kisah sgt yg penting Berat baby Tu je kena Jaga.

normal😄sy pun sama...tpi baby 2.7kg senang bawa..yg penting bby sihat

2y ago

oo.. baby lahir berapa kg sis?

norml la tu sis sya nak msuk 9 bulan tpi perut mcm bru tiga bulan

2y ago

Oo😅😅.. Baby lahir berapa kg sis?

Takpa yang penting berat & tumbesaran baby ok