13 Days Left, GDM on diet (Due 10.07.2020) Harap bersalin normal

Syukur Alhamdulillah dah 38w1d, tapi takde tanda bersalin lagi... Hope baby nak le keluar before due... Tak le kena induce ke apa.. harap anak mama ni bagi kerjasama utk mamanya ni... Still kuat lagi, mampu berjalan lama2, sakit2 pun tak rase just sebulan dah hadap tangan kembang, kebas dan sengut2 rasanya. Kaki pulak baru kembang 3 hari tapi tak sakit.. harap2 jugak bersalin normal, mintak dipermudahkan masa bersalin nanti... Tak koyak lagi bersyukur, dapat Jaga sendiri time pantang. Dpat jugak jaga baby sendiri dengan senang... First baby, kena gdm pulak... Gdm on diet tapi makan kadang Jaga kadang tak... Alhamdulillah last scan baby 2.5kg.. due date da dekat tapi selera makan bertambah, tiap minggu berat naik sekilo, misi pun bising2 takut baby besar. Kantoi ngn misi dan doctor curik2 makan chocolate 😅, hari2 minum Milo 😅, tipu tak guna sbb utk kebaikan mama dan baby jugak. Alhamdulillah la baby tak besar.. syukur sangat2... So just harap keluarga, sahabat (walaupun sikit je kawan mama) dan mommy2 kat sini doakan mama dan baby bersalin before due date, bersalin normal, tak koyak sangat ataupun tak koyak lansung ke lagi bersyukur, mintak doa semua agar mama dan baby dipermudahkan urusan masa bersalin nanti. Doa kalian amat mama perlukan... #naktrypujukbabysupayacepatkeluar #doakanagarmamadanbabydipermudahkansegalaurusanketikabersalin #doakanagarbabymamasihatwalafiatmasakeluarnanti #doakanagarmamadanbabydipertemukancepat #terimakasihpadasesiapayangikhlasmendoakanmamadanbabywalaupuntakkenal #jasaandatakterbalassemogaAllahpermudahkanjugaurusankalianjuga #amin

13 Days Left, GDM on diet (Due 10.07.2020) Harap bersalin normal
2 Balas

Situasi kita semua sama. 1st baby jugak. 38 weeks. Gdm on diet. Tengah pikir cara nak bukak jalan bagi baby cepat keluar. Risau makin dekat due date makin besar baby. Susah pulak nanti nak bersalin normal.

4y ago

ni tunggu masa la? saya doakan segala urusan sis dipermudahkan... alhamdulillah, saya Bulan 7 Lepas bersalin normal tapi koyak jugaK HAHAHA! Tapi syukur alhamdulillah baby sihat walafiat.. moga baby sis cepat jumpa sis nanti~ saya time 38week Tu kerap cakap ngn baby, Makin aktif just kerja rumah last2 baby kluar dlm minggu Tu jugaK.

Sis dh bersalin kn so dpt bby ape tngok due date buln 7 tu..

4y ago

Insyaa allah moga btul lh dpt boy sb mmg nk sgt boy.. mudah2an di mkbul kn amiin..