syukur & nikmati 😌

Bila mengandung macam2 dugaan. Sakit situ sini. Sampai dok cakap kat perut tanya baby takmo keluar ke. Tak sabar nak jumpa nak buat kawan dengan mama. Dan harap bila dah bersalin hilang sakit semua tu. Then bila dah bersalin bertukar la kehidupan selesa menjadi agak struggle. Baby firstkan jadi agak struggle. Ye baby kita tak semua sama. Ada yang jenis pasif ada yang aktif. Ada kuat meragam ada yang behave je. So my baby more to aktif suka menyembang, jaga lama waktu malam, suka menjerit tapi bukan mengamok lebih kepada seronok terlebih & agak meragam juga esp part nak tido, naek kereta & pergi klinik for cek up. Kadang merungut juga sebab letih nak handle. Sebab tak biasa jaga anak kecik tiba2 kena jaga. Tu mood kadang de up & down juga. Tapi benda ni kejap je ikotkan. Bila baby dah besar akan rindu saat2 dia time baby. Rindu nak manjakan dia, belai dia, mandi dia, susukan dia. Macam sekarang, mama dah rindu rasa nak mengandung lagi. Tapi terlalu awal n rasanya tak boleh nak handle nanti. 😂 So next time je tunggu buah hati mama ni besa dulu ok. So syukur & nikmati la kehidupan yang ada sekarang.

1 Balas

Pahala semua tuu. Baby sy taknak keluar lagi 😁

4y ago

Hahah paling ngeri nak bersalin part jahit2 ni laa. Jenis takut jarum aduhmak 😅 anak 1st paham2 je laa mesti kena gunting, ermmm redha saje laa. Preggy seronok je, cuma tak larat bwk perut sakit bawah semua 😅🤭