Tolong ???

Hi.. Sye skrg dh 31 weeks.. Td nurse call ckp ada kencing manis pulak.. Mcm mne nak buat nie.. Ada tips tak??

2 Balas

Krgkn mnum air manis. Klu mnum ssu ibu mngdung tu try stop dlu. Portion mkn kne lbihkn sayur n protein. Nnt kne cek gula 4x sehari nk tgk pattern bole control dgn diet atau ccuk insulin

5y ago

Ada mnum susu utk ibu mengandung ke? Sbb tgk mostly org consume susu cmtu ramai sangkut kencing manis. Better beli susu biasa yg low fat ke ape tu lg bagus

Kawal permakanan.. amalkan suku suku separuh, kurgkan mknn & minuman tggi gula & karbo.. mkn byk sayuran, minum air kosong secukupnya..

5y ago

Thanks.. Sye try😭😭