Perlu bantuan

sye pregnancy anak ke 3, 1st time ste rse xselesa dgn keadaan loya, muntah² xselera mkn dan makanan tak hadam apabila mkn. Mase pregnancy 1st n 2nd dlu semua alahan ni kena pd husband sya. sekarang sye jadi fobia utk mkn sbb takot muntah, sye tk suka mkn asam² dr dlu lg, jadi bila rse mual atau loya sye akan min gula² masam atau gula² mint bagi mghilangkn rse loya. Air mineral juga kurang sgt mnum sekarang sbb rse loya. apa sye perlu lakukan kerana risau kencing manis sbb trlalu byk mkn gula² dan risau baby xcukup sihat sbb sye kurang mkn

1 Balas

kadang ade yg 1st trimester teruk, kadang 2nd nnti, kadang 3rd, kadang sepanjang kehamilan.. lain org lain alah nye.. lain bby pn lain ragam pregnant.. ade ubat utk muntah kt klinik.. walau pn x mbantu sgt ubat tu tapi boleh la...

5y ago

most welcome