Selamat tak urut ketika mengandung

Mommies pernah tak berurut semasa tgh hamil? Saya preggy 6 bulan berniat nk berurut sbb lenguh sgt bdn. Kdg jln rasa nk mbongkok sbb sakit bhgian pinggul. Selamat tak nk berurut? #advicepls #berurut

Selamat tak urut ketika mengandungGIF
7 Balas

Boleh je. Kandungan sy nk masuk 7bulan. Sy baru je urut sikit. Bahagian kaki kena cramp then tiba2 peha dan betis lenguh.rupanya posisi bby tu ddk x betul membuatkan pressure di peha saya.itu yg lenguh kaki.bidan urut betulkn sikit je.then dh okay dh lenguh tu.tp dgn syarat cari org yg btl2 pandai urut org mengandung.jgn pergi yg thai massage etc. org yg urut sy pun ckp lagi nk dkt bersalin lg elok urut. Semoga membantu 🌸

2y ago

mmg tidur x selesa.pusing kiri kanan x kena. hehe insyaAllah. Saya doakan sis dipermudahkan semuanya 🌸🌸

Kalau nak pergi massage, cari prenatal massage. Mmg urut khas ibu mengandung, dia tak tekan perut. Saya dah 7 bulan, memang setiap 2 minggu gi massage. Sedap betul badan lepas urut, ringan melayang je, hilang bengkak2 kaki badan semua. Terus rasa bertenaga boleh kemas 1 rumah 😂

Cari tukang urut yg mmg pandai urut org mengandung. Urut pun tak kuat sgt. Mmg dia akan urut cara utk org mengandung. Lepas urut mmg lega badan. Sy pun selalu urut masa pregnant ni. Kalau tak mmg sakit2 badan tak tahan.

Boleh je awak. Saya pun urut sebab tak tahan sakit sakit badan. Tapi tak sentuh perut laa. Urut pun mengiring jeeb

2y ago

Ok sis. Nk try book utk urut 🥰

Elakkan bhgian abdomen / peranakan. Pastikan minyak yg di guna sesuai & tidak terlalu panas.

tak dgalakkan sebab ada area yg tdk blh d urut atau sapu d bdn ibu yg hamil

bole tp jgn kene pada perut