Pergi urut

Hi nak tanya pregnant women blh berurut tak? Saya pregnant 19weeks tapi nk pergi berurut kat spa boleh ke ? Bukan urut satu badan tu , cuma nk urut bahagian peha, betis je . Sakit sgt dh badan ni 😭 tak pernah rasa mcm ni sebelum ni hm #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

4 Balas

saya tak berani pergi spa lebih awal dari 3rd trimester. saya minta suami urut ja. setakat ni suami urut tiap2 hari ok. actually bahagian paha agak sensitif sbb ada urat peranakan. jadi saya tak pernah bg suami urut. apa kata sis tanya pendapat doc. and betul cakap yang comment sebelum. sis kalau betul nak berurut pun cari yang memang tahu urut orang hamil supaya dia elak urat2 yang boleh merisikokan kandungan. semoga sis kuat dan dipermudahkan ya. keep strong 💪

9mo ago

klau tukang ngurut untuk orng hamil selalunyer 21 atau 22 mingu ker atas sahja dia ngurut

Boleh berurut, tapi jgn pergi spa biasa. Tapi pergi dekat tempat spa yg ada kepakaran urut mommies pregnant. Kalau dekat kl, ada tempat nama bonda heaven. Diorang expert untuk urutan ibu mengandung. Nnti you cuba google ada lagi tempat2 lain tapi kena search betul2 ☺️ urut best, boleh me time hihi and legakan sendi2 yg lenguh tu.

sy penah kena jgak, masa kandungan mcm sis, sakit bdn, bhgian peha betis. sy letak minyak angin, urut2 gitu jee.. nnti after 2, 3 hari akan ok. pastu sy tido guna bantal org pregnant tuu. lega dah. takde sakit pinggang bila bangun pagi

9mo ago

Saya suami urut tk letak minyak apa2 pun sbb takut jadi apa2 kat baby huhu rasanya kena beli jgk la bantal pregnant tu

Boleh dan pastikan dgn tukang urut yg mahir dgn urutan wanita hamil