Dah Dua hari bleeding

Sye dh 38w,dh Dua hari bleeding termasuk Arini..hari pertama bleeding dh pergi hospital,dokter kata belum ada bukaan jadinya kena balik dulu..klau ada contraction dgn pecah ketuban baru dtg hospital semula..Arini hari kedua,Masih bleeding tapi malam tadi Ade contraction manja-ii je..patut ke sye pergi check lagi kt hospital?mommy-ii Ade x pengalaman macam nie?apa nak buat ye..risau semua ada,nie anak firsts

5 Balas

kalau contraction dah kuat, ketuban pecah, lendir darah baru pergi, saya pun dah 3 hari ada bloody show, tapi tak ada contraction atau tanda lain. based on experience saya, bloody show tu cuma disebabkan lapisan serviks semakin menipis and badan tgh prepair utk bersalin. jd kalau tak ada tanda tanda yg mcm doct cakap, tak perlu ke hospital lg. atau boleh pergi klinik swasta minta dorg check bukaan ada ke tak.

ni sama kes dgn sy,sy pergi time bleeding kedua time ni mmg ada tnda skit perut mcm nk sengugut, trus pigi hospt time tu dah 2cm bukaan, nk cpt bukaan cm kena rjin jln & bawa bby bckp, jgn lupa amlkn surah yusuf mbntu bukakn cm & mudahkn bersalin

Kena tgk darah fresh atau darah+lendir. Klu darah+lendir dlm 2-3hari baru akan rasa contraction kuat. Anak 1st mmg lambat sikit buka jalan. Klu kluar air ketuban kena cepat2 pegi hospital.

klu x sedap hati, better sis pergi hosp. elakkan kejadian yang tidak diingini.

ade sakit tak?darah makin banyak ke?

9mo ago

sakit xada..tapi pagi nie lagi banyak Dari semalam