Puasa Minum air gula ? Mmg tak boleh minum langsung ke sampai pagi?

Hai mummy semua, esok sye first time minum air gula, kena puasa dari jam berape ye? Lepas tu mmg tak boleh minum air langsung ke ,? Sye keliru sbb ada org ckp boleh je minum air putih, #ingintahu #firstmom #pleasehelp

2 Balas

10pm. Boleh minum air putih tp elakkan, especially wktu pagi sblm minum air gula. Sbb bila perut terisi, susah nk hbiskn air gula. Meaning that bila perut kosong sng nk hbiskn air gula dlm 1 shot.

minum air putih no prob sbb tak kacau apa pun. cuma sebelum minum air gula tu jgn minum air putih sebotol pulak kang muntah minum air gula sbb perut tgh penuh. good luck!

1y ago

kalau yg umur bawah 25 & fam takda sejarah kencing manis, selalunya 2x. tgh2 & nak hujung trim. tp kalau minum sekali dah sangkut gdm, takyah minum lg. lepas 6 minggu bersalin baru minum.