+ve ke -ve?

Sya nk tnya mommy2 sekalian..sya dh late period 4 Hari, sya try test upt..dpt result mcm dlm gmbr ni, mommy2 nmpk double line ke single line?

+ve ke -ve?
31 Balas

mcm sy cek upt 5 hari sbelum expected period.sbb bdn rasa lain. naik line samar. guna upt yg murah beli dekat shopee. tenghari tu cek guna upt beli dekat 7e . pon yg murah biasa jugak. tp lagi better la dri yg sy beli kt shopee. kurang2 nmpk jugak la ink pink dia even samar. then petang beli clear blue punya. naik line + . subuh esoknya bru pakai yg clear blue digital. pregnant 1-2 weeks kalau ikut kiraan harituh dah 3 minggu lebih xsilap ikut first period yg lepas. cadangan sy,kalau nk confirm btul lepas dah first check guna upt biasa, boleh pakai yg clear blue/dip n tell/first response pregnancy upt. kalau clear blue jgn beli digital dulu. pakai yg clear blue hrga 20 lebih ada kt watson/guardian/farmasi. dah naik line bru pakai yg digital. lain upt lain dia punya sensitif detect hcg tu. kadang pakai yg murah ni dia false positive. tp bergantung juga jenis brand upt. berdasarkan apa yg sy nmpk la selama sy try upt yg biasa/murah sikit kalau line kdua tu lama2 naik wrna hitam/grey dia more kpd evaporation line. kalau pregnant line kdua tu still warna pink/merah xkesah cair/pekat/samar2. evaporation line ni biasa naik bila kita biar upt tu lama2. then bru nk baca result. stiap upt ada limit valid masa2 yg disarankan untuk tahu result pregnant atau x. kalau dibiarkan lebih dri limit tu,boleh jadi false positive/evaporation line. ni brdasarkan pngalaman sy yg da bnyak2 kali try mcm2 upt. mungkin lagi mahal, lagi sensitive boleh detect cepat. tp ni smua bergantung juga pada badan masing2 / hormon hcg yg dikeluarkan . just pendapat ☺️☺️☺️☺️

tunggu seminggu lepas tu. kalau period bru lambat 4 haru jgn terus syak pregnant. kene tunggu seminggu lepas tu. mcm saya la masa anak pertama period bru lambat 3 hari tapi diam diri dulu lepas seminggu lebih tak dtg jugak terus buat upt alhamdulillah positif

Strip ni best sy pnh chck 4 hari sblm waktu period pon dapat double line…murah je beli dkt shopee,kalau refer gmbr ni nmpk mcm 2 line tp sis kena repeat lg buat untk konfemkan both line betul2 pekat😇

Nak confirm lagi beli yang jenama clear blue , digital punya . Mahal sikit lah , dalam harga 50 . Haritu saya pun pakai yang ni , kawan saya nurse Dia kata nak kepastian pakai digital je terus

Sy first baby dapat result mcm ni. sy guna dip n tell. Kalau sis nak betul2 konfem, cuba beli clearblue ke jenama nya.. itu inshaAllah konfem. Semoga ada rezeki sis😊

Nampak mcm ada line samar2. Sis cuba lagi lps seminggu atau dua minggu. Upt awal pagi. Guna air kencing pertama. Utk confirmkan pregnant test ni. Insyaallah ada rezeki.

single line ..tp boleh cek selepas 2 minggu dapat result yg tepat...selalunya untuk minggu pertama keputusan akan samar2..apa pun Redha je..🥰

Nanti cek lagi sis……saya pun x pasti….sbb dulu pun mcm tu jgk…lewat pariod…samar2…pstu lelama pariod pulak…nnti cek lgi ye….

baru 4 hari memg xnmpk strip ni. lepas 2 mggu bru pekat. sy dlu tukr upt lain beli kt watson bru nmpk terg wpon bru 5 hari delay.

try check pagi2. first morning urine. lagi terang nt. klu result mcm ni jugak, tunggu je seminggu baru test blk.