hai mommy sekalian.. sya nak tnya sikit kat mommy2..hari tu sya ada test urine tp menggunakan opk ( 5 hari sebelum period). naik double line. adakah sa

hai mommy sekalian.. sya nak tnya sikit kat mommy2..hari tu sya ada test urine tp menggunakan opk ( 5 hari sebelum period). naik double line. adakah saya pregnant?? sbb sebelum tu ada rsa badan nk demam tp xdemam.. nthen pagi tdi sya check lagi skli urine mnggunakan opk naik 1 lain.. boleh ka kalau nk check untk pregnant mnggunakn opk

1 Balas

Sis..opk biasanya sentiasa akan naik 2 line bila test sb hormon tu sntiasa ada..bezanya cuma line tu akan semakin terang bila mnghampiri ms subur..lps tu abis wktu subur..line tu kembali smar2...tetapi klu line tu kembali terang mcm waktu subur haritu..myb sis mengandung...tp sebaiknya sis check guna upt utk test pregnan atau tau..gudluck utk sis..semoga da rezki...

5y ago

ok sis. tq