Salam mummy

Sya nk mnta sollution kt ibu² Ank sya ni umr 3 thun x pndai ckp lgi.. Dh sminggu ni asal dia bngun tidur je mesti nngis..x kira laa pgi siang mlm..dia nngis triak² mcm kesakitan..dh pjk, bgi susu pn x jlan.. Sya ni smpai tkut sngt² klau dia tdur..sbb dia msti nngis triak² klau bngn..ank sya ni x prnh bgun tdur nngis yg teruk..klau nk mnta ssu pn dia bngunkan sya...cma dlm seminggu ni je yg heran skit..sya x ksah klau dia nngis biasa..tpi ni nngis² yg mcm tkut pn ada..sya cma kesian kt dia..kita ni x fhm dia.. dia nk ckp pn x bleh.. Ptut ke sya bwa ke hospital untk buat check up? Ada yg sarankan ke sya untk bwa berubat.. Klau pendapat ibu² mcm mna?

9 Balas

3 tahun patutnya dah boleh 3 patah perkataan atleast. Tp utk dia cerita sebijik2 apa dia rasa apa mimpi dia tak semua budak boleh so normal la kalau dia xboleh bgtau knp dia nangis. Utk speech delay tu better bwk jumpa doktor. Utk dia mengamuk bila bangun tdo Cuba la jumpa ustaz utk mintak tengokkan