Sya Nk BERTANYA kpd Ibu2.. Sye Da Tgk Google Pown Cara Nk Ilangkn Mual N Buat Jgk Tp X Mnjadi.. Ibu2 Yg Pengalaman Ada Cara Sndri X Mungkin Sye Bole Gunakan Cara Ibu2..

7 Balas

saya dulu..makan buah oren utk hilangkan loya..lepas tu tak nak layan sangat loya tu (set kat minda)..rehatkan diri dengan tidur sekejap.. syukur ,sebab rasa loya tu tak sampai sebulan dan cuma loya ringan jer..

utk sy sndri..klu sy rasa loya sy bau serbuk kopi.. Alhmdulillah xjd muntah..tp sy xpasti pula utk org lain..skrg da 14weeks+ pun masih loya dan muntah..bertabah la💪💪

5y ago

Owh sye try la klu bole bau.. Sbb skng sye x bole bau wangi n busuk.. Bertabah jgk..

Minum pati delima.. Kalau saye beli jenama gulsan.. Alhamdulillah mual kurang

5y ago

Oke nt sye try mne tw mnjadi.. 😊

Sya masa 1st trimester , teruk gila morning sickness. Makan apa pn mmng x jalan 🤣

5y ago

Yeke sbnrnya ikt pd org kn..

Boleh cari ubat velocin dekat farmasi2. Mmg untuk mual2 muntah ibu mengandung

Minum air oren atau teh lemon

5y ago

Btol. Mkn buah oren pun ok.

makan kurma

5y ago

Oke bole jd jgk yea kurma kn mknan sunnah kn..