pregnancy

Sya nak tya Nih first time sy prgnant so sya tak tau lngsg ,, yesterday sya gi klinik kerjaan untuk check pregnancy tp doc tak cakap pape , die just ckp bp sy tinggi And die tak bgi sy ubt pape n tak bgi buku pink kt sya ,, memang mcm tuh ke skrg atau sbb sya baru lgi so doc tak bgi buku merah ?? Kalau ade yg tau tolong jwb ye , trima kasih bnyak2 ??

2 Balas

Selalunya utk buka buku pink kita akan berurusan dgn nurse klinik ibu dan anak. Sis pergi ke swasta dlu utk dapatkan scan around 6weeks camtu. Pastu bawak ke kkia, sesetengah kkia nak ibu buka pada 10weeks keatas. Kena cek dgn kkia terdekat.

5y ago

Sama jugak sist ,, awal2 sy gi dokter biasa pastu baru rujuk kkia ,, tpi diorg tak buat pemeriksaan pape just suh isi borang n bgi surat temujanji

sis dh bpe weeks skrg ni?

5y ago

Belum lgi sist doc suh check balik bln depan ,, skrg klai scan pun tak.nampak lgi