Ingin tahy

hello , sya nak tanya knpa ya slepas bersama hri prtama dsitu jugala keluar bercak darah seperti darah haid dan darah yang kluar tu panas keluar dari faraj #ingintahu

6 Balas

Klu prgnnt, x normal. Tkut ancaman keguguran..tp klu x pregnnt, Klu baru khwin, mgkin luka. Atau hormon x stabil. Tp klu dh lme khwin..sgt x normal..kne jumpa pakar sakit puan mungkin dr akan suggest buat papsmear..

1mo ago

@isna. Klu gi klinik, just ckp je nk check sbb ada pendarahan slepas brsama. Klu gi hospital, kne call dulu buat appointment. Ckp je bnde sbnar sbb klu kluar apa2 pndarahan slepas brsama tu sbnarnya red flag. Lagi2 klu drh byk dn byk kli trjadi

awak pregnant ke? kalau pregnant... sangat tidak normal yaa ..risau ada apa2 berlaku di dalam faraj awak, seperti terluka atau sebagainya...

1mo ago

bulan lepas saya dtg priod 13 bulan 2 sis ku

Kalau dah selalu bersama keluar darah (spotting ke/ bleeding ke) , better jumpa doktor untuk pemeriksaan ya. Pernah buat paps smear/ ujian HPV tak?

1mo ago

Aduhai doktor lelaki pulak tu. Setakat ni semua perempuan. 1st time masa tu follow up untuk pemeriksaan kesuburan, Doktor pakar O&G buat, tak sakit. Di KK, nurse bahagian perancang yg buatkan.

@nurul isna tina, cuba esok try upt, sbb awak kata last bulan lepas kan period? sepatutnya dah sebulan lebih juga awak delay period...x check upt ke?

1mo ago

Cek UPT, tak perlu tanya kaunter melainkan tak kenal UPT. Jika hamil jumpa doktor, jika tak hamil pun jumpa doktor sebab ada cakap kat kaunter klinik ada bleeding/spotting, hal wanita (kalau kaunter lelaki)

Berapa week dah? Yang pasti any bleeding/spotting tu tak normal. Kena check dengan doktor.

1mo ago

Kalau macam tu pergi klinik la pagi ni

maksud sis hari pertama bersama ke? sis baru kahwin ya? kadang bila pecah selaput dara memang ada berdarah sikit.

1mo ago

tak juga stiap kali sis , sya pun heran tkpa la nnti sya pegi buat chek up je tq ya sis