HYE SEMUAA .. PLEASE PENDAPAT..

sya lmbt period smggu .masa lambt smggu sya upt negatif ..so xfikir sngat ..sbb sya tak ada tanda2 hamil .. tapi slepas 2 mggu period masih belum muncul ..trgerak hati nk upt ..bila upt ..positif ... agk trkjut ...sbb ..sya lgsg tiada tanda kehamilan ...ari2 xsakit ..breast pon x... kew masih awal ..sbb klaw ikut kelender ... sya ..mgkin dlm 6 mggu sekrg ... pling risaw ... sya dah telan mcm2 ... air coke ..nenas ..air kelapa ..smua telan ... tu yg sya risaw sngt ...xsedar pregnant .... ya Allah ..ad ka .pregnant ..tnpa ad ciri2 hamil ... ??

12 Balas

Saye same mcm awk sis xde tanda2 mcm pregnant. Sblom saye tahu pregnant, mcm2 aktiviti saye buat. Mase tu travel dkat krabi. Naik flight, pastu naik moto lalu jln yg berbatu2 xde tar. Naik lg speed boat buat aktiviti pulau swimming & snorkelling. Mse tu saye pon ade mkn nenas. Byk potong jugak saye mkn. Pastu hiking dkat krabi. Balik malaysia sambung lg hiking😂😂😂 Alhamdulillah lps je tahu pregnant mmg betol2 jaga. Skrg tgh tunggu hari nk bersalin. Doakan semoga urusan saye & baby bakal lahir dipermudahkan. Aamiin😇

4y ago

ok Alhamdulillah sihat

Ha same lah kita tp so far tkde apa jd pun baby sht je ( kot sbb x scan lagi ) masih tlalu awal tggu dh 12 minggu baru scan sbb pnh gugur . so far alahan tk mcm bby first . lain anak lain alahan nya sis so normal laa tu . utk bby ni sy cuma sakit breast je and ada siiiikit alah bau dan makan nak masam je . bbeza dgn bby first . so tkyh risau sgt just jaga diri jaga makan 💕 semoga urusan kita dipermudahkan 💕

Selagi xde spotting @ bleeding stop da laa jgn trs kn , tggu 2mggu lg try bt upt , if positif Alhamdulillah jgn lasak n mkn mknn yg xblh mkn , sy pn mcm tu ms ank 2nd taw2 da 5bln sbb period mmg xtntu alahan pn xde sakit breast ke perut ke xde lgsg Alhamdulillah baby kuat smpai melahir kn

Ya mmg sesetngh mommy yg tk de alahan atau alahan dtg lambat.. means dlm 12weeks ke atas baru ada alahan.. saya pon alahan dtg lmbt dlm lebih kurg 10weeks.. InShaAllah tk de apala yg da lepas tu termkn ke apa doa yg baik2 ya.. semoga sis n baby sihat2 sahaja.. 🤗

4y ago

Ya Allah trima kasih yaaa ...risau fikir ... ank first gugur ...tapi masa ank first .. payudara sakit ...gn ari2 bawah ..nje xda rasa ap ..tahu pregnant pon ..lmbt prriod 2 mggu lebih ... klaw dlm smggu period lmbt ... upt smua negatif

tahniah sis.. ade je xde symptom.. mcm sy muka2 hr tu, xde symptom gak tp saje2 chk je, tgk2 dh ade.. alhamdulillah.. mase tu br 3-4wk..ape yg sis dh mkn n minum tu, mase xtau anggap je rezeki.. lps ni elakkan sume yg xelok tu ye sis..

Alhamdulillah..so dah tau pregnant tu stop segera yg boleh membawa mudarat pd kandungan baik dr segi makan-minum @ kerja rutin yg agak berat..better ke kk utk confirm & buka buku. Tahniah ya👏👏👏👏

Biasa br menjadi tu x de maslah klu mkn apa2..yg mudah gugur klu x jaga mkn masa dh msk 8minggu ke ats ..hati2 jaga pemakanan..rehat byk2 klu kita tu dh pernah gugur..mkn asid folic..

Alhamdulillah dah positif sis. Takpe la sis yg dah termakan tu. Lepas ni sis jangan skip makan folic acid ye. Boleh start minum susu & makanan berkhasiat lain 💪

Saya nk masuk 2 bulan baru dtg alahan.. Tapi sblm tu cuma rasa cepat letih je.. Rupanya dah nk masuk sebulan baby duduk dlm perut

Ada je orang hamil tak ada symptoms, saya pun tak ada symptoms. Chill la sis 😂