berat turun

sya hamil 7bulan sudah.insyallah bby ke4 lahir pada 31.12 ni..berat masa buka buku 73 kg dan tinggi saya cuma 141..saya gdm on diet kuraanng darah dann obesiti..dokter suruh saya control permakanan..saya chek up 2 miggu skali.... sejak kebelakangan ini berat saya turun..sekarang turun1 kg berat saya skarag 71kg..dan dokter nasihatkan saya makan saja apa yang mahu makan... sebab bahaya kalau berat turun banyak sangat nanti baby kecil.saya dah cuba makan banyak.. tapi berat masih turun...

1 Balas

Mcm sama yg sy tgh hadap sekarang.. Sy pn gdm on diet n obesiti..kne check up 2 mgu sekali..sy pn pelik mcm mne berat bole turun.. Sy mkn ikut diet utk gdm kng mkn bnyk naik pula gula kn..n sy biasakn minum air kosong bnyk sbb nk elakkn kencing kotor.. Gdm ni senang sgt nk kne kencing kotor..Tiba2 check haritu berat pulak turun..pening sudah nk mkn apa n bnyk mana..