dua date bulan 13/12 , ptut sdia brg sbulan awal atau tggu dkat2 due date je?

sya cdang nk prepare brg bulan 11 ni tpi x trlalu awal ke? skrg sya 32 weeks.

22 Balas

saya dah siap 100% puan .. huhuu kita taktau bila jangkaan bersalin kan , kalau ikut due date memang lambat puan .. saya bulan 11 ni ada appt dengan dr pakar o&g sebab tu prepare awal manalah tau dorang tahan wad kan sekurang2nya da siap lah barang saya takda lah gopoh gapah nanti ☺️

2y ago

sebab anak 1st saya kan bersalin secara ceaser so untuk 2nd baby ni dr akan tengok luka saya dan akan tentukan sama ada saya boleh bersalin secara normal or kena ceaser lagi ..

sya dh prepare semua barang baby. due sya 1/12. packaging baju dlm bag pon dh stanby. skrg dh 34 week. bulan 11 ni nt dh bole stanby bag dlm kereta. xnk kelam kabut klu ade ape2 jdi. lg pon sya 1st mom to be..

Sy due 19/12, tp ramai yg ckp perut sy da tunggu hari nk bersalin.. so brg semua mmg suda sedia beg utk hospital sgla sbb hujung2 ni kita tak tau baby kluar awal dan kita pn da cepat penat apa smua.

saya 21/12 .start 6 bulan da beli brg baby. baju da start basuh .sbb start 28weeks msetu da kena prepare bag baby kt kereta sesiap. awal prepare senang nk bsuh. skrg da msuk 8bulan mmg xlarat da nk kemas 🥲

due 25/12 tapi saya gdm kena serah diri awal sekarang 31 minggu dh tapi barang dh siap 95% tingai nk beli barang mandi baby dgn minyak ja siap semua siap siap nanti nk dekat dekat due dh nakin tk larat 🥰

prepare awal. ada je baby keluar sebelom due awak. takut awak xprepare pape tiba2 baby nk pop up keluar. jenuh nanti husband awak kelam kabut cari barang2 nk bawak p hospital😅😅

saya pun due 13/12. 2nd child. tapi dah prepare barang siap2. sebab ada history premature for 1st child. 35 weeks dah bleeding and bukaan dah 5 cm masa di hospital.

saya dah siapsiapa 50% sbb takut nti tberanak awal 37+. tp depends laa, sy mmg jenis yg nak semua ready at least sy tak huruhara nti 🙋🏻‍♀️

2y ago

kan 🙋🏻‍♀️

Saya pun 13/12 tapi saya baru je basuh baju baby, minggu nie nak start packing. Nak dkt due nt saya nak relax, taknak kelam kabut.

blh je prepare awl2 sis , sbb kite pon xtahu bile baby nk keluar ,kan die buat nk keluar awl , x smpat nk berkemas 😂🥰