due date bulan 4...

Haii mummy2 smua...sape yg sma due date bln4...sya due date 21/04/2020...excited sngt2 skrg nie...bby pun dh kuat aktif gerak2...tpi brg bby sya blm beli lgi...nti dh 8bln bru nk beli...xnk beli awl2 dlu...org tua kta x elok beli awl sngt...

29 Balas

Puan dah boleh mula beli, sikit². Atau start tahun baharu nti pun dah ok utk start beli brg baby 🤗. So nanti xlah kelam kabut dan duit xde lah habis banyak sekaligus. Lagipun kita xtahu bila baby tu akan keluar. Ada baby yg keluar awal sebelum tarikh due. Gotta be prepare. 8 bulan, perut dah besar. Masa ni kaki akan mudah sakit jika byk berjalan atau beraktiviti dan kita mudah mengah.

Dah 7, 8 bulan x larat da sis nk jalan byk cari brg baby.. Sy 33 week da skrg x larat mna dah jalan.. Keje pon rasa mcm nak ambk cuti tanpa gaji je nak rehat.. 38week da kena serah diri sbb gdm

4y ago

Yew sis.. Sy doc da ckp awal2 38 week kena serah diri, klu x bersalin lg sblum kena serah diri tu kena induce la.. Kita doa sama2 ye spya baby lahir sbelum kena induce tp cukup term la.. Moga dipermudahkan segala urusan kita nnt 💕

Saya! 28.04 😂 Brg semua siap beli dah. Sbb skrg pon jalan sikit pinggang dah skit kaki dah bengkak. Xlarat dah nak jalan2 lg. Masa berehat and layan baby drift dlm perut je 😅😅😅

4y ago

Aamiin...

Sy 24 april. Alhamdulillah brg baby byk dh beli. Dah sediakan beg hospital pun, pack sesiap. Cuma brg mommy je belum beli lg. Risau sebab anak pertama, takut terbersalin awal.

4y ago

mmg xlrat jgak nk jln sis...skit pinggul sblh kanan...

Sma due date kita..21/4/20😊 sy bru bli sikit2 je..shopping online..jimat sbb lgi murah dan jimat msa..hihi..nk jln sllu x larat sgt dh..sakit kaki😁

4y ago

owwhh..yer ker..sya ari tu bt detail scan dh tmpt kje sya sndri sbb sya sndri nurse kn tu snng nk bt dtail scan...dktr pakar sntiasa ade jer..sya scan ari tu bby girl

Saya punya due 18/4. Barang baby dah hampir 90% dah siap beli&basuh tinggal packing je nnti dlm ziplock. Skrg saya 30week pun dah tk larat nk jalan..

4y ago

owwhh..yer ker..xbaik lh nurse tu mrh2..ckp elok2 lah.. kite org xmlarang pun ibu2 nk pkai mnyk yu yee tu..alhamdulillah setahu sya mnyk tu okay jerr spnjg sya brkje nie xprnh lgi dgr kulit bby melecur kna panas mnyk tu..

Sy 19/4😉feeling excited+risau..excited sbb kali nii nk smbut baby boy.. Risau sbb dh lupa cara meneran dgn betul wlaupun dh prnah bsalin. 🤣

4y ago

Aamiin

Jangka due 20.4.2020.. barang semua apa semua pun tak beli lagi jugak,, my mom cakap nanti dah masuk 7bulan baru start beli.. hihi

4y ago

skrg dh blh beli sis...

Sis beli barang2 dekat mana ye? Selain dari online shop :(. Sebab tengah survey jugak ni dekat mana yang murah

4y ago

aahh..murah jgak bgi sya lgi pun dorg bt sale jgak

Saya 1hb4.. Persiapan bayi dh hmpir lengkap. Beli slow² dr ritu lg.. Sy tawakal dan berserah kpd Allah.. 😊