Luka czer berapa lama nak lega?

Assalam mommies. Saya nak tanya, selalu luka czer nak sembuh berapa lama ya? Saya first time bersalin and czer. Sekarang hari ke 8 masih rasa pedih2 lagi tapi luka kering ja takde nanah apa2 Saya nak tahu luka luar tu nak lega betul2 brpa lama ya ambik masa? Dan nak rasa hilang pedih2 tu lama x.. Tqqq

6 Balas

atas penjagaan luka masing².. awak baru 8 hari.. sabar.. luka bersalin normal ke czer mmang ada yg smpai sebulan.. sebulan lebih baru sembuh sbb itu luka lahirkan anak.. bkn luka mcm kena pisau atau jatuh motor.. janji jaga luka dgn elok jgn lasak jgn g luka berair dan lembap..

saya dulu 2 minggu dah kering elok yg bahagian luar and tak rasa sakit

1y ago

hari ni hari ke 11, luka dh kering cuma rasa pedih2 lagi. harap cpt lega haha xselesa kadang takut jahit terbuka haha

sya hari ke 12 pantang.. luka dh kering tapi dlm masih sakit

minum pati haruan cepat sembuh nanti

1y ago

pati haruan dgn ikan haruan tak boleh makan nanti organ dalam melekat. doktor pun xbg makan. byk kes dah rahim melekat dgn organ lain dkt dalam. bahaya

jgn mkn haruan dan pati haruan

1y ago

haah tak makan sis, doktor pun dah pesan.

makan vitamin c sis...

1y ago

mkn pil sis, 1000mg xsame Kite mkn buah