Czer 1st mommy

Hi mommies, nk tnya usually luka czer berapa lama baru baik & tak sakit ya? Ada x yg pernah naik mcm nanah di hujung penjahit luka czer? Sikit je & bila cuci dgn dermacyn akan keluar setitik dua cecair kuning. Perlu ke sy ke hospital? Sebab ada terbaca org ckp as long tak demam tak perlu ke hospital. Just cuci & keringkan betul betul jahitan tu #firstmom

1 Balas

6-8 weeks bergantung pd aktiviti dan pemakanan. klu luka hujung2 tu normal. dh betul apa yg awk buat tu. buat smpai kering, xperlu ke hsptl.