sya dah 40 w 2 h .. keluar tanda mcm ni.. apa patut bt ye?

sya baby first so xthu nk bt apa

sya dah 40 w 2 h .. keluar tanda mcm ni.. apa patut bt ye?
22 Balas

Standby hospital bag, 1st baby saya mcm ni jugak. Dua hari layan contraction dekat rumah, lepas tu pegi klinik dulu before ke hospital utk check jalan. Doc check jalan dah 3cm, buat referral letter terus admitted ward tengahari, malam tu terus bersalin.

ni tanda besar nak bersalin sis .. cpt² ke hospital ya 😌.. saya dulu keluar tanda mcm ni lahh .. tau² bukaan dah 5cm .. ape lgi la berlari nurse tolak ke labour room 😂

tanda nak bersalin tu sis..dah boleh pi sepital. nurse dah pesan kan..kalau dah ada tanda terus ke hospital..semoga dipermudahkan segala urusan..🤲🏻❤️

segera ke hospital la sis... nak tggu apa lg, kan kandungan dah 40w lbh... tu tandanya nak bersalin la tu... tanda² saya pun mcm tu jugak

KALAU DAH KELUAR TANDA² NAK BERSALINKAN KENA BAWAK BARANG BABY JE KAN DAHULU, BARANG UNTUK KITA TAK PAYAH DULU PON TAK APAKAN?

2y ago

Bawak skali barang kita sis. Eloknya barang kita dan barang baby standby siap2 dalam kereta bila dah masuk 30 w ke atas sis. Buku merah pun kena selalu bawak

ni tnda brsalin sis. sy mcmni jg , xde sakit , just perut mengeras je. pegi hospital bukaan sy dh 5cm.

dah tanda sis...semoga Allah mudahkan bersalin...saya harini 40weeks masih xde tanda apa2...

2y ago

normal ke sis...induce x

Saya haritu lepas kluar tanda macam tuu 4 hari start dah sakit sakit perut , nak brank dh tu wak

2y ago

Setiap org lain tuu . Mcm syaa kluar tanda tu , selang 3 hari rasa dah krem perut , esok nya dah beranak . Gi hsptal malam tu baru 1 cm skali pulang rumah jam 12 malam dah sakit sangat perut , jam 4 sya gerak gi hsptal laluan dah 3 cm trus kena tahan then esok pagi jam 10 lebih syaa branak dah . Alhamdulillah . Skrg anak dah 5 bulan

dah tanda2 tu.. pegi hospital sis.. semoga dipermudahkan urusan sis..

sy 40w3d xkluar mcm ni,tp warna koko +hijau gtu . tanda tanda juga ke?